Emniyet, Internet Güvenliği Konusunda Öğrencileri Bilgilendirdi

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Müdürlüğü, internet güvenliği hakkında öğrencileri ve...

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Müdürlüğü, internet güvenliği hakkında öğrencileri ve ailelerini bilgilendirdi.

Mustafa Özbek İlkokulu öğrencilerine yönelik seminerde öğrenciler, polis amcalarını can kulağı ile dinledi. Programın sonunda öğrencilere ve ailelerine yönelik ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ konulu broşür dağıtıldı.

Seminerde, öğrencilere internetin fayda ve zararlarını anlatan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bir çok yararı bulunan internetin kullanımının artmasın paralel olarak zararlarının da ortaya çıkabildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İnternettin düzgün kullanıldığı zaman insanların bilgi dağarcığının artacağını ifade eden Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, öğrencilerin internet konusunda bilgilenmeleri için seminerler başlattıklarını belirtti. Kartal, şöyle konuştu: “İnternet aracılığıyla arkadaşlarınız, aileniz ve akrabalarınızla haberleşebiliyorsunuz. Bilgiye ve eğlenceye kolay erişip öğrenme ihtiyacını gideriyor, yeni insanlarla tanışma imkanı bulabiliyorsunuz. İnternet, sağlam temelli bilgi oluşturulması, kullanılması ve yaygınlaştırılması, aktif öğrenmeyi sağlaması yönünden önemli bir potansiyele sahip. İnternet kullanımı ve bilgisayar oyunları, çocuk ve gençlerin günlük yaşamlarını, akademik başarılarını ve ruh sağlıklarını önemli ölçüde etkilemektedir. İnternet, bireylerin karşılaştıkları sorunlara karşı pratik çözümler geliştirmelerine yardımcı olabilir, bilinçli kullanıldığında çocukların araştırırken öğrenmelerini de sağlayabilir. Bunun yanı sıra internet kullanımının çeşitli zararları da vardır.”

"İnternet bağımlılığı, girilen sitenin içeriğine ve bilgisayar başında geçirilen zamana bağlı olarak ortaya çıkan olumsuz unsurlar, zarar verebilmektedir" diyen Kartal, “İnternetin aşırı kullanımı yüzünden kişiler arası ilişkiler, okul ya da iş ile ilgili sorunlar ortaya çıkıyor. İnternete bağlı kalabilmek için aile üyelerine ya da başkalarına yalan söyleme durumu artıyor. İnternet başında aşırı zaman geçirmeye bağlı olarak yaşam biçiminde değişikliklerin olabiliyor. Böylece genel fiziksel aktivitelerde azalırken, internette fazla zaman geçirmeye bağlı olarak uyku bozukluğu, arkadaşlarını kaybetme ve sosyalizasyonda azalma, aileyi, arkadaşları, iş ve kişisel sorumlulukları ihmal etme ve aşırı zihinsel uğraş beraberinde sorunları da getiriyor. Bunun için interneti ihtiyaç duyulan kadar kullanmak daha sağlıklıdır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: