Emniyet: Kayıp Çocuklar En Çok Macera Ve Gönül Ilişkisinden Kayboluyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, Türkiye’de çocukların en çok gönül ilişkisi ve macera amaçlı...

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, Türkiye’de çocukların en çok gönül ilişkisi ve macera amaçlı kaybolduğunu açıkladı.

Vatandaşlardan gelen çeşitli soruları cevaplandıran Asayiş Dairesi, Türkiye’de şu ana kadar organ mafyasına rastlanılmadığını açıkladı. Parçalanarak organları alınmış bir çocuk cesedinin de bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, “Ülkemizde çocuklar en çok gönül ilişkisi, eğlence ve macera amaçlı ve evlenme amaçlı başta olmak üzere aile içi huzursuzluk ve aile içi şiddet sebebiyle kaybolmaktadır. Kayıp çocukların yüzde 30’u kurumlardan, yüzde 70’i evden kayıp çocuklardır. Kayıp müracaatı yapılan çocukların yüzde 98’i bulunmuştur. Kalan yüzde 2 içindeki kayıp çocukların yüzde 95’i en geç 6 ay içerisinde bulunmuştur.” denildi.

Reklam
Reklam

Kayıp kişi müracaatının da nasıl yapılacağı anlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kayıp şahıs müracaatı, öncelikle şahsın ailesi, kanuni yakınları, veli veya vasisi, yasal temsilcisi ile bağlı bulunduğu kurum yetkilisi tarafından yapılır. Belirtilenler dışında şahsın yokluğunu fark eden ve durumundan endişe eden diğer kişiler de müracaatta bulunabilir. Kayıp şahıs müracaatının bizzat yapılması esastır. Ancak fiili imkânsızlık nedeniyle bizzat başvuru yapılamayan durumlar görevli birimlerce ayrıca değerlendirilir. Kayıp yakınınız hakkında polisi yanıltmayacak bilgileri verdiğinizden emin olmalısınız. Kayıp yakınınızı imkânlarınız dâhilinde siz de araştırmalısınız ve edindiğiniz her türlü bilgiyi en kısa sürede araştırma yapan polis birimlerine bildirmelisiniz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: