Emniyet Kemerinin Önemini Simülatörle Anlatıyorlar

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için simülasyon aracı getirdi....

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için simülasyon aracı getirdi. İki gün boyunca kalacak araçla insanlar, otomobil içinde takla attırılıyor.

Kazalarda ölümleri en aza indirmek ve emniyet kemeri takmaya teşvik amacıyla getirilen ve Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'ne yerleştirilen simülatörle 5 km. hızla giderken bir arabanın takla atması canlandırılıyor. Simülasyon aracı, bir düzenek üzerinde otomobilin 360 derece döndürülmesiyle çalışıyor. Araca binenler, önce emniyet kemeri takmıyor. Tek devirlik dönmede bile yolcu ve sürücünün başaşağı düşüşü uygulamalı olarak gösteriliyor. Aynı kişiler, emniyet kemeri taktıklarında ise yerlerinden kıpırdamadan sadece aracın takla atmasının bitmesini bekliyor.

Reklam
Reklam

Vatandaşların ücretsiz olarak deneyebileceği simülasyon aracının tanıtımında konuşan Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, emniyet kemerinin önemini anlatmak için iyi bir yol olduğunu söyledi. Bu araç sayesinde bir kaza anında insanların emniyet kemersiz ve emniyet kemerli olarak durumlarını canlı olarak görebileceğini kaydeden Kocabıyık, vatandaşlardan şehiriçi dahil arabalarına biner binmez emniyet kemerini takmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: