Emniyet Müdür Vekili Yılmaz: Trafikte her gün 20-30 kişi hayatını kaybediyor

Samsun Emniyet Müdür Vekili Hakan Yılmaz, Türkiye’de ortalama olarak 45 dakika da bir trafik kazası...

Samsun Emniyet Müdür Vekili Hakan Yılmaz, Türkiye’de ortalama olarak 45 dakika da bir trafik kazası meydana geldiği ve bu kazalar sonucunda günde yaklaşık 20-30 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Devlet Su İşleri Konferans Salonu’nda, Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından fahri trafik müfettişlerine yönelik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda trafik düzeni, güvenliğin sağlanması, trafik sorunları, uygulamada görülen aksaklıklar ele alındı.
Programda konuşma yapan Samsun Emniyet Müdür vekili Hakan Yılmaz, "Ülkemizde önemli sorunlardan biriside çok sayıda insan kaybına ve trilyonlarca lira maddi hasara yol aça trafik kazalarıdır. Türkiye’deki hızlı nüfus artışına ve gelişen otomotiv sanayi ile birlikte motorlu taşıtların artmasına paralel olarak trafikte giderek yoğunluk kazanmakta ve bu yoğunluk, trafik kazalarını da beraberinde getirmektedir."dedi. Trafik sorununun son zamanlarda Türkiye’nin gündeminde ilk sıralarda yer aldığını belirten Hakan Yılmaz, "Bu nedenle bu problem, toplumun üzerinde düşünmesi gereken çok önemli bir olaydır. Ortalama olarak her 45 dakikada bir trafik kazasının yaşandığı, günde 20-30 vatandaşın hayatını kaybettiği, böyle önemli bir konuya duyarsız kalmak, insan yaşamını hiçe sayan bir toplum haline gelindiğinin göstergesidir. Türkiye, karayolları üzerindeki trafik yoğunluğu dikkate alındığında dünyada en fazla trafik kazası olan ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye’de her yıl trafiğe 600 bin yeni araç çıkmakta ve 900 bin yeni deneyimsiz sürücü yolları kullanmaya başlamaktadır. Artan nüfusta göz önüne alınırsa sorunu gelecekte çözmek daha da zorlaşacaktır. Bu nedenle kazaların azaltılmasına yönelik köklü çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir." açıklamasında bulundu.
Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilciliği Sedat Kır ise, "Ülkemizde her on aileden birinde trafikte bedel ödemiş insanımız var. Sıranın bize gelmesini beklemeden hep beraber mücadele edelim birbirimize destek olalım. Trafik konusunda bilgi birikim olan duyarlı insanlarımızın trafikteki sorunları çözmek için tespit ettikleri sorunları ve çözüm öneri ve görüşleriyle bizlere yardımcı olmalarını beklemekteyiz. Aslında trafikte başarının tek bir çözüm yolu var; trafik eğitimini aileden başlatıp, ana sınıfında ilköğretimde ve orta öğretimde kesintisiz uzman kişilerle bu eğitimi devam ettirmeliyiz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından soru ve önerilere yer verilerek, şehir içinde yaşanan trafik sorunlarının çözümü için değerlendirmeler yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz