Emniyet Müdürlüğü Yılbaşı Tedbirlerini Aldı

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, yılbaşı nedeniyle yaya ve motorize ekiplerin daha dikkatli ve duyarlı bulunacaklarını belirtti.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, yılbaşı nedeniyle yaya ve motorize ekiplerin özellikle halkın yoğun olduğu yerlerde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı bulunacaklarını belirtti.

Emniyet Müdürlüğü Yılbaşı Tedbirlerini Aldı

Kutlama amacıyla ateşli silah kullanan, izinsiz havai fişek atarak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren kişi ya da kişilere karşı da ekiplerinin duyarlı olacağını ifade eden Doğan, bu tür olayların sivil ekipler tarafından takip edileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların yılbaşı nedeniyle yapacakları alışveriş ve kutlamalar sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için önlemlerin en üst düzeye çıkarıldığını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Eğlence merkezlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler artırılacak, gerektiğinde şüpheli şahıslar, otolar ve umuma açık yerlerde aramalar yapılacak, suç unsuruna rastlanılması durumunda gerekli işlemler yapılacaktır. Özellikle evden ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak her türlü olaylara yönelik tedbirler alınmıştır. Özellikle vatandaşların bir arada bulunduğu yerlerde cinsel taciz, yankesicilik, sarkıntılık, kapkaç ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı da ekiplerimiz daha dikkatli bulunacaktır. Yılbaşı gecesi alkol denetimleri de artırılacak, özellikle alkollü olarak araç kullananlara cezai işlemler uygulanıp, araçları trafikten men edilecektir."

Reklam
Reklam

Çorum halkından suçla mücadelede önleyici polislik anlayışı çerçevesinde sadece olay olduğunda değil, olay olmadan önce de şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili ihbarda bulunmalarını isteyen Doğan, 155 Polis İmdat hattına şüpheli durumlarda bilgi verilebileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: