Emniyet Müdürlüğü’nden Bana Söven Hanginiz” Haberi Açıklaması

KİLİS (İHA) – Kilis İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı basın yayın organlarında çıkan Bana söven...

KİLİS (İHA) – Kilis İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı basın yayın organlarında çıkan Bana söven hanginiz” ve “kafası bozulan polisi duvara diziyor” başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “1 Ağustos 2012 günü ulusal basında “Bana söven hanginiz” ve “kafası bozulan polisi duvara diziyor” başlıklı haber yayınlanmıştır. Haber içeriğinde görevli personelin ihbarcı ile aynı odaya alınıp ellerine numaratör verilerek teşhis yaptırıldığı, ayrıca teşhis işleminin hakaret edildiği iddia edilen C.Savcısı tarafından bizzat yapıldığı yönünde bir takım gerçekleri yansıtmayan haberlerin yayınlandığı görülmüştür. Söz konusu teşhis, “hakaret iddiası” olayı ile ilgili olarak, bizzat Kilis Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile görevlendirilen bir başka Kilis C.Savcısı tarafından yapılmıştır. Yapılan teşhis işlemi Emniyet Müdürlüğümüz teşhis odasında, görevlendirilen Kilis Cumhuriyet Savcısı nezaretinde usulüne uygun olarak camlı bölme arkasından gerçekleştirilmiştir.Teşhis odası dışında personele numaratör verilerek açıktan teşhis yaptırılmamış, teşhise katılan personelimiz hiçbir şekilde ihbarcı şahısla yüz yüze getirilmemiştir. İddia edilen hakaret olayı ile ilgili olarak tahkikatın bütün aşaması bizzat Kilis Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütüldüğünden söz konusu tahkikat ile ilgili emniyet birimlerimizde hiçbir evrak, fotoğraf veya görüntü bulunmamaktadır” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: