Emniyet Müdürü Bekçilerle Bir Araya Geldi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Büyük bir ihtimalle yeniden bekçi alacağız" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Büyük bir ihtimalle yeniden bekçi alacağız" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nce 29 Nisan Bekçi Teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bağlar ilçesindeki Polis Evi'nde bekçilere yemek verildi.

Emniyet Müdürü Recep Güven, burada yaptığı konuşmada, bekçilerin bu teşkilatta mıntıkaları en iyi bilen insanlar olduğunu, teşkilata girenlerin hemen hemen hepsinin mıntıkayı bekçilerden öğrendiğini ifade etti.

Bekçileri, bulundukları yerin 'saygın abileri' olarak niteleyen Güven, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Bekçiler bize çok şey katmışlardır. Onun düdüğünün sesi devletin sesiydi. Saygınlığı da o mahallede, o semtte büyümesinden kaynaklıydı. 20 yıl orada çalışan bir insan orayla bütünleşiyor, oradaki herkesi tanıyor. Kanaat önderlerini biliyor ve aslında kendisi de doğal bir kanaat önderi oluyor. İstanbul'daki de Karadeniz'deki de Ege'deki de öyledir. Herkesi bulunduğu yeri en iyi şekilde bildiği için, oranın adetini örfünü bildiği için gelişmeleri daha duru ve daha doğal aktarabiliyorlar."

Güven, bekçilerin teşkilatta büyük bir öneme sahip olduklarını da kaydederek, "kesin olmamakla birlikte büyük bir ihtimalle yeniden bekçi alacağız" diye konuştu.

Yemekte daha sonra başarılı 5 bekçiye sertifika ve hediyeler verildi.

Muhabir: Ahmet Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: