Emniyet Müdürü Ceylan: Faili Meçhul Iki Cinayeti Aydınlattık

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, 2005 ve 2007 yılında işlenen iki cinayetin faillerini yakaladıklarını söyledi.İlde...

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, 2005 ve 2007 yılında işlenen iki cinayetin faillerini yakaladıklarını söyledi.

İlde görev yapan basın mensuplarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenleyen Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, görev alanına giren çeşitli konularla ilgili açıklamada bulundu. Görev yaptığı illerde arkadaşlarına ilk sorduğu sorunun 'Kaç tane faili meçhul cinayet var' olduğunu belirten Ceylan, Edirne'ye tayin olduğunda, aynı soruyu sorduğunu ve iki faili bulunmayan cinayetin olduğunu öğrendiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Olayların yeniden araştırılması ve faillerinin bulunması için çalışma başlatılması talimatı verdiğini anlatan Ceylan; Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin özverili çalışması sonucu, her iki olayın aydınlatıldığını ifade etti.

Ekiplerin, mesai mefhumu gözetmeden çalışmalar yaptığını ve engelleri kaldırarak, onların önünü açtığını vurgulayan Ceylan, yapılan çalışma sonucu ilk olarak, 2005 yılında, ailesine, 'okula gidiyorum' diyerek evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan lise öğrencisi Ebru Koç'un, bir cinayete kurban gittiğini tespit ettiklerini dile getirdi.

Yapılan araştırmalar neticesinde, cinayetin, F.K. tarafından işlendiğini, şahsın alındığını ve adalete teslim edildiğini açıklayan Ceylan, ikinci aydınlatılan cinayetin ise 2007 yılında metruk bir binada cesedi bulunan 19 yaşındaki Davut Bozkurt'un olduğunu dile getirdi.

METRUK BİNALAR TEHLİKE SAÇIYOR

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, ilde meydana gelen birçok olayın metruk binalarda yaşandığına dikkat çekerek, bu binaların koruma altına alınması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Binaların sayısı, adresi ve genel durumu hakkında Asayiş Şube Müdürlüğü'nün bir çalışma yaptığını dile getiren Ceylan, bu durumda 50 tane bina tespit edildiğini vurguladı. Ceylan, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bu binalar tehlike arz ediyor. Yıkılma ve yanma durumu söz konusu. Cinayetler, tecavüzler bu mekanlarda gerçekleşiyor. Madde bağımlıları ve evsizler bu yerleri kullanıyor. Bunların bir kısmını sayın valimiz yıktırdı. Bir kısmı ile ilgili tedbirler alınmaya başlandı. Fakat bazı binalar, Anıtlar Kurulu'nun kontrolünde. Ne bir çivi çakabiliyorsun, ne de bir çivi alabiliyorsun. Bu yapılarla ilgili Anıtlar Kurulu ile görüşmeler yapılıyor. Bu yapılarla ilgili kaygılarım var. Bu cinayet, sağır ve dilsiz kıza tecavüz, liseli bir kıza tecavüz olayları, bu binalarda oldu."

"YARDIMLARIN KESİLECEĞİNİ DUYAN AİLELER HIRSIZLIK YAPAN ÇOCUKLARINI POLİSE BİLDİRİYOR"

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, ilde genellikle açıktan hırsızlık olaylarının yaşandığını dile getirdi. Edirne'nin, konumu itibariyle profesyonel hırsızlar için cazip bir şehir olmadığını anlatan Ceylan, bu tür teşebbüslere arkadaşlarının zamanında müdahale ederek, şahısları aldığını söyledi. Açıktan hırsızlık dedikleri ve çoğunluğunu Roman çocukların karıştığı hırsızlık olayları olduğunu açıklayan Ceylan, "Balkondan, bahçeden bir şey almak ya da eve girip oradan günübirlik harcayacakları kadar para temin edip yaşanan hırsızlık var. Çocukları bu olaylara karışan 50 civarında aileyi tespit ettik. Bu aileler, aynı zamanda devlet yardımı alan aileler. Bunlara dönük bir çalışma yapıldı. Konuyla ilgili bir vali yardımcısı görevlendirildi. Çocukları suça karışan aileler valiliğe çağrıldı. Kendilerine, çocuklarının hırsızlık yapmaya devam etmesi durumunda devletten alacakları yardımların kesileceği söylendi. Bu uyarı da çok etkili oldu. Çünkü maaş gibi aldıkları sürekli gelen bir paradan olacakları için çocukları bir şey yaptığında hemen polise haber veriyor. Uygulamaya, ısrarlı bir şekilde devam ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: