Emniyet Müdürü Gezer Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, kentte yaşamanın sorumlulukları olduğunu belirterek bazı vatandaşların büyükbaş hayvanlarını...

Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, kentte yaşamanın sorumlulukları olduğunu belirterek bazı vatandaşların büyükbaş hayvanlarını cadde ve sokaklara salmamalarını istedi.

Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, müdür yardımcıları ile birlikte Düzce’nin kalıcı konutlar bölgesi ile Konuralp bölgesinde bulunan muhtarlarla bir araya geldi.

İlk olarak muhtarlara Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin çalışmaları aktarıldı. Ardından konuşan Emniyet Müdürü Gezer, 2009 polis sorumluluk bölgesinin de 24 mahalle olduğunu bugün gelinen noktada ise bunun 55 mahalleye çıktığını belirterek “2 yıl kısa bir sürede sorumluluk alanımız yüzde 100 genişledi. 15 bin kilometre karelik bir alandan 80 bin kilometrelik alanı çıktı ve Düzce hareketli nüfus bakamından çok yoğun bir noktada. Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahında” dedi.

Reklam
Reklam

Artan nüfus ile birlikte yeni projeler geliştirdiklerini işaret eden Ali Gezer, “Artan nüfusa göre emniyet olarak bizde gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Kalıcı konutlar ile Konurap’e MOBESE ile ilgili projelerimizi hazırladık. Kalıcı konutlarda bulunan jandarma noktası bize devredildi. Buraya hareket merkezi kontrol merkezi yapacağız” diye konuştu.

Cadde ve sokaklarda başıboş dolaşan büyükbaş hayvanlardan Emniyet Müdürü Ali Gezer’de şikayetçi. Gezer muhtarlara “Köyler mahalle olduğu için hala daha bazı vatandaşların köyde yaşarlar gibi yaşıyorlar ve havyarlarını gelişi güzel otlaması için bırakıyorlar. Bunlar tehlike oluşturuyor. Şehirde yaşamanın belli bir kuralları var. Bundan böyle sahipsiz olan büyükbaş hayvanlar ekipler tarafından toplanacak. Bunun ardından sahibi olup ta almaya gelenlere cezai işlem uygulayacağız. Sahibi çıkmaz ise mevzuat gereği bu hayvanları da değerlendireceğiz. Bunun için vatandaşlarımız hayvanlarına sahip çıksın. Yakında bu bölgede kuzey çevre yolu açılacak bu yol üzerinde hayvanlara rastlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Düğün ve sünnetlerde araç konvoyları yapıldığını ve bunların yolu trafiğe kapattığını işaret eden Gezer, konvoy yapılmaması ve silah atılmaması konusunda muhtarlardan destek istedi.

Gezerin konuşmasının ardından muhtarlarda taleplerini dile geçirdiler. Muhtarlar, Yığılca yolu üzerinde araçların çok süratli gittiğini, konutlar bölgesinde kamyonla gelip köpek bırakıldığı, konutlarda trafik işaretlerinin noksan olduğu, motosikletlerin susturucularını söküp gürültü yaparak gezdiklerini ve ters yönde çok sayıda aracın gittiği yönde şikayetleri oldu.

Emniyet Müdürü Gezer, yapılan şikayetlerin tek tek not alındığını ve bunların gereğinin yapılacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: