Emniyet, Öğrenci Servisi Sürücülerini Bilgilendirdi

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte öğrenci servisi sürücülerini trafikte alınan yeni tedbirlerle ilgili bilgilendirdi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte öğrenci servisi sürücülerini trafikte alınan yeni tedbirlerle ilgili bilgilendirdi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etik, Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte trafikte yeni tedbirler alındığını belirtti. Etik, alınan tedbirlerle amaçlarının öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak olduğunu kaydederek,

"Hedefimiz çocuklarımızı emanet etiğimiz servis araçlarının üzerinde tam bir oto kontrol sağlanmasını temin etmektir. Bunun içinde üzerimize önemli görevler düşmektedir. Sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında servis araç sürücülerini bilgilendirerek, trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak ve böylece yol kullanıcılarımız olan yaya, yolcu ve sürücülerin trafik kazalarına karışmalarını engellemektir" dedi.

Reklam
Reklam

Servis taşımacılığının Türkiye'de eğitimin bir parçası haline geldiğini vurgulayan Etik, şöyle devam etti:

"Eğitimde okul ne kadar önemli ise öğretmen ne kadar önemli ise bundan sonra servis taşımacılığı da o kadar önem arz etmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz öğretmenleri hizmet içi eğitime tabi tutmakta. Bununla birlikte artık servis sürücülerinin ve diğer mürettebatın da daha eğitimli personellerden seçilmesinin artık zaruri olduğunu düşünmekteyiz. Servis sürücüleri ve sürücü yardımcılarının eğitimli olması çocuklarımıza iyi örnek olmaları, trafikte trafik kurallarına uymaları artık daha çok önem arz etmektedir."

Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli ise geçmişte öğrenci servislerinin karıştığı trafik kazaları ve denetimler sırasında çeşitli konularda servislere uygulanan para cezaları hakkında bilgiler verdi.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: