Emniyet-sen Kayseri Şubesi Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Tüm Çalışan Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve Emniyet Teşkiletında Çalışan Diğer Tüm Emniyet Sınıflarına Dahil Personel...

Tüm Çalışan Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve Emniyet Teşkiletında Çalışan Diğer Tüm Emniyet Sınıflarına Dahil Personel Sendikası (Emniyet-Sen) Kayseri Şubesi, Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette, emniyet çalışanlarının sorunları hakkında konuşan Emniyet-Sen Genel Merkez Üyesi ve Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, "168 yıllık emniyet tarihinde bir ilki başardık, hak yolunda haklarımızı aramak için sendika kurduk. Emniyet Genel Müdürlüğünün karşısında durmak için değil aksine onların işini kolaylaştıracak bir kurum olarak düşündük kendimizi. Seçimle gelen bir Emniyet-Sen inşallah hayırlara vesile olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Kurulma amaçlarının özlük haklarını alabilmek olduğunu belirten Atasay, "Kuruluş amacımız emniyet içerisinde giderilmeyen, yıllardır bekletilen, görmezden gelinen eksikliklerin giderilmesi. Bunların en başında bizim özlük haklarımız geliyor. Hizmet eden polise önce insan gözüyle bakılmasını sağlamak. Tıbbın öngördüğü ergonomik bir çalışma sistemi var. Biz 8 saat çalıştırılmıyoruz. Şu anda Türkiye'de 36 il bu sistemi uygularken Kayseri'de bu sistem uygulanmıyor. Son 10 yılda devletin temel dinamiklerinin altına bomba koyup her şeyini yıkmaya çalışan illegal örgütlere benim teşkilatımdan 32 şehit veriyoruz ama kendi içimizde son 10 yılda 602 intihar, cinnet oldu. Biz bunların sorgulanmasını istiyoruz ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konuda hiçbir çalışması yok. Psikolog atandı, 3 bin 700 personeli olan Kayseri'ye bir psikolog yeterli mi? En son duyduğumuz kadarıyla da psikolog intihar etmiş" şeklinde konuştu.

Ziyaretten memnun kaldığını dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan da, "Her ne kadar muhalefet partisi olsak da emniyet teşkilatımızın sıkıntılarını sonuna kadar yerine getiririz. Saadet Partimizin kapıları emniyet mensubumuza sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Arıkan, "10 yıldır ülkemiz yeniden şekilleniyor. Bu şekillenmede en hayati kurumlardan biri de emniyet teşkilatı. Emniyet teşkilatımızın sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirebilmesi için mutlaka çalışma şartlarının da iyileştirilmesi gerekir. İntihar olayları da hem emniyet teşkilatımızda hem TSK'da müthiş bir artış gösterdi. Bunlar önemli konular ama maalesef böyle konular ülkemizde yer bulmakta sıkıntı çekiyor. Gerek yerel gerekse ulusal ölçüde ülkemiz manevi bir buhrana sürükleniyor. Bu buhrandan çıkılmasında en büyük destek emniyet teşkilatımızdan gelecektir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: