Emniyet, sıkı denetimlere başladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, görevi başında şehit edilen polis memuruyla, uygulama esnasında polisle çatışmaya girilmesinin ardından, denetimlere ağırlık vererek, suç gruplarının yoğunluk olarak ikamet ettiği semtlerde gün boyu uygulamalar gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, son dönemlerde polise karşı işlenen suçların artış göstermesi ve yaşanan son gelişmeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen bir toplantıda masaya yatırıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın talimatı üzerine tüm ilçeler alarma geçirilerek uygulamalara hız verildi. Bu kapsamda suç örgütlerinin mekan olarak kullandığı semtler ağırlıklı olmak üzere çok sayıda bölgede Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulama, araç sorgulama ve şüpheli şahıslar üzerinde birçok noktada uygulama dönemine geçildi. Her ay belirli aralıklarla yapılan bu uygulamaların bundan böyle hız kazanarak tüm ilçelerde sıklaştırılarak hayata geçirileceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Kapsam dahilinde Beyoğlu Asayiş ekipleri, Trafik ve Yunus Tim Amirliği'ne bağlı ekipler gece boyunca kritik noktalarda görev alarak genel uygulama yaptı. Trafikte seyreden otomobilleri durdurarak arama yapan polis, durumundan şüphe duydukları kişilerin kimlik sorgulamalarını gerçekleştirdi. Beyoğlu Dolapdere'de Yunus Timleri ile Trafik ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları uygulamalarda suç unsuru bulunan kişiler üzerinde işlem yaptı.
Uygulamaların önümüzde ki günlerde de devam etmesi bekleniyor.