Emniyet Teşkilatı'na 485 Taze Kan

Amasya'nın Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitim gören polis adayları yemin ederek memurluğa ilk...

Amasya'nın Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitim gören polis adayları yemin ederek memurluğa ilk adımını attı. Yaklaşık 7 aylık eğitimlerini tamamlayan 485 polis memuru törenle emniyet saflarına katıldı. 4 yıllık fakülte mezunlarının eğitim görüp emniyet teşkilatına katıldığı törende polis memurları geçit töreni ile katılımcılardan alkış topladı.

POMEM’de düzenlenen diploma ve yemin törenine Amasya Vali Yardımcısı İsmail Akman, Merzifon Kaymakam vekili Harun Sarıfakıoğulları, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, POMEM Müdürü Hüseyin Işık, daire müdürleri ve mezun olan polislerin yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan POMEM Müdürü Hüseyin Işık, toplumda huzur ve güvenin sağlanmasında suç ve suçlularla mücadelede, Cumhuriyetin temel değerinin korunmasında polisin çok büyük görev üstlendiğini belirtti.

Reklam
Reklam

POMEM mezunlarını ve ailelerini kutlayan Işık, şunları kaydetti: “Güvenliğin bir ülke ve insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu son iki haftadır daha iyi anlıyoruz. Gezi parkında olayların zararının 70 milyon dolar olduğu, görülmeyen alanlarla birlikte 70 milyar dolar olduğu tahmin edilmekte. Mezun olan polis adaylarımızın ülkemiz için ne kadar önemli görev üstleneceği burada ön plana çıkıyor. Ülkemiz nice badireler atlattı, bu süreç de atlatılacaktır. Yeter ki biz ümitsizliğe düşmeyelim. Polis adaylarımız vatan ve millet için görev yapmanın heyecanı içerisindeler. Teşkilatımıza yeni katılan polis memurlarımıza tavsiyem ' hangi görev verilirse o görevi en iyi şekilde yapın. Bu iş ancak bu kadar iyi yapılabilir’ dedirtin. Bu sözlerimi hayata geçirdiğinizde inanın çok başarılı olacaksınız.”

Dönem birincisi Sefa Yalman ise ülkenin her köşesinde yaşayan insanların huzur ve güvenliğini sağlamak için var olacaklarını söyledi. Yalman, “Tarihi, doğası, kültürüyle bu şehirde aldığımız eğitimleri hizmet etmek için kullanacağız. Kanunlardan asla taviz vermeyeceğiz. Gazilerimiz ve şehitlerimizden emanet aldığımız vatanımızı en iyi şekilde koruyacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından yaş kütüğüne dönem birincisi Sefa Yalman okul brövesi çaktı. Okul birincisine ve diğer öğrencilere diploma ve hediyelerini protokol üyeleri takdim etti. Mehter takımı gösterisinin büyük beğeni topladığı törende daha sonra polis adayları hep bir ağızdan yemin etti. Öğrenciler tören sonunda keplerini havaya attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: