Emniyet Teşkilatı'nın 167'nci Kuruluş Yıldönümü kutlandı

Siirt'te Emniyet Teşkilatı'nın 167'nci Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Polis Meslek Yüksek Okulu'nda bir tören düzenlendi....

Siirt'te Emniyet Teşkilatı'nın 167'nci Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Polis Meslek Yüksek Okulu'nda bir tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşunun ardından Polis Meslek Yüksek Okulunda tören yapıldı. Yapılan törende konuşan Emniyet müdürü Recep Güven halkın polisi sevdiğini belirterek “Siirt’te halkın polise karşı büyük bir sevgi duyuyor” dedi. Siirt’te davet ettikleri şehit polis ailelerinin halk tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Güven “Siirt halkı polisini çok seviyor. Heryerde sevgisini gösteriyor.Etkinlikler kapsamında davet ettiğimiz şehit ailelerine de büyük ilgi gösterildi.Bununla beraber vatandaşlarımız şehit polislerin ruhlarına ithaf edilmek üzere 53 adet hatim okudular.Bu durumdan ilimize davet ettiğimiz şehit aileleri de büyük ölçüde duygulandı." dedi.

Reklam
Reklam

Vali Musa Çolak ta yaptığı konuşmada “Göreviniz, devletin kanun ve nizamını temin etmek, vatandaşın hakkını korumak, halk ile devlet arasında bir köprü oluşturmaktır. Bunu yaparken de Türk Polisine yakışır tutum ve davranış içinde yapmanız gerekmektedir. Siirt Emniyetinin vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik başarılarını daha da artıracak, teknolojik yapılandırmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, İlimizde kent güvenliğinin etkin, verimli ve teknolojik gelişmelere paralel olarak, en üst seviyede yapılandırılmasına yönelik Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) çalışmaları tamamlanmış ve güvenlik hizmetlerinde etkin olarak kullanılmaktadır. Siirt ülkemizin en huzurlu ve güvenli illerinden biridir. İlimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki gayret ve başarılarından dolayı, başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere, Siirt İl Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm personeli bu vesileyle bir kez daha kutluyorum.”dedi.

Törende daha sonra öğrenciler arasında düzenlenen şiir , kompozisyon ve resim dalları ile polis teşkilatı mensupları arasında düzenlenen atış yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Tören Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin folklor gösterisi ve resmi geçit töreni ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: