Emniyet teyakkuza geçti

BALIKESİR (İHA) - Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'na düzenlenen suikast emniyeti alarma geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm iller gibi uyarı yazısı gönderdiği Balıkesir Emniyet Müdürlüğü de teyakkuza geçti.

Balıkesir Emniyet Müdürü İhsan Yılmaztürk, Ankara'da yaşanan silahlı saldırı olayının ardından derhal harekete geçtiklerini, il merkezi ile bağlı 18 ilçede birimlerin dikkatinin çekildiğini söyledi. Rutin güvenlik tedbirlerinin daha da artırıldığını kaydeden İl Emniyet Müdürü İhsan Yılmaztürk, Balıkesir'in coğrafya olarak önemine dikkat çekerek, Türkiye'de adeta kilit nokta pozisyonunda bulunan Balıkesir genelindeki polisin sorumluluk bölgesinde çok yönlü çalışma başlattıklarını bildirdi. Şu ana kadar şüpheli bir durum ile karşılaşılmadığını kaydeden Müdür Yılmaztürk, "Bu ve bunun gibi önemli olayları gelişmeleriyle kamuoyuna yansıtmak doğru olmaz. Herhangi bir bulgu ya da ipucuna ulaşıldığında bunun sonuçlandırılması gerekir. Ancak o aşamadan sonra gelişmeler sonucuyla birlikte basın yoluyla kamuoyuna duyurulur" dedi.

Reklam
Reklam

İhsan Yılmaztürk, Balıkesir'in çok önemli bir geçiş noktası olduğunu tekrarlayarak, tüm birimlerin dikkatli olmaları için uyarıldığını, elde edilebilecek bilgi ve tespitler doğrultusunda lüzum görülen yerlerde çeşitli operasyonların yapılabileceğini belirterek, "Biz, gereken tüm tedbirlerimizi aldık, çalışmalarımızı da buna göre yapıyoruz" diye konuştu.

Genel müdürlükte uzun yıllar görev yapan İhsan Yılmaztürk, silahlı saldırının son derece profesyonelce yapıldığını söyledi. Daha önce, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Harekat Daire Başkanlığı ile İnterpol Daire Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Yılmaztürk, Hablemitoğlu cinayetinin faillerinin fazla kaçamadan yakalanacağını söyledi.