Emniyete 462 Taze Kan

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’nun 10. döneminde, 52’si bayan 462 genç polis mezun...

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’nun 10. döneminde, 52’si bayan 462 genç polis mezun oldu.

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’nun 10. Dönemi sonunda 462 polis adayı, iki yıllık eğitim dönemini tamamladı. Okul bahçesinde düzenlenen törene mezun adayların aileleri ilgi gösterirken mezun olan öğrencilerin yaptığı savunma gösterisi beğenildi. Törene Vali Vekili Ardahan Totuk, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Enstitüsü'nden Prof. Dr. Remzi Fındıklı ve öğrencilerin aileleri katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Totuk, mesleğe adım atan polislerin heyecanını paylaştığını belirterek, görevlerini sevgi ve saygı çerçevesinde, taviz vermeden yapmaları tavsiyesinde bulundu. Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Muzaffer Adem ise Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyan, görev ve sorumluluklarının bilincinde, milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerleri taşıyan insan haklarına saygılı polisler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

10. dönem mezunu 52'si bayan 462 öğrencinin yemin töreninin ardından dönem birincisi Yusuf Öztürk, yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Program, öğrencilerin hazırladıkları yakın dövüş teknikleri ve halk oyunları gösterisinin ardından tören geçişiyle son buldu. Polis adayları tören sonunda kendilerini görmek için gelen aileleriyle hasret giderdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: