Emniyette 715 Başkomiser Emniyet Amiri Oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 715 başkomiser, emniyet amiri rütbesine terfi etti. 88 başkomiser ise terfi ettirilmedi....

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 715 başkomiser, emniyet amiri rütbesine terfi etti. 88 başkomiser ise terfi ettirilmedi. 25 B grubu başkomiser hakkında da yüzde 10 barajına giremedikleri için değerlendirme yapılamadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Değerlendirme Kurulu, Emniyet Hizmetleri Sınıfı rütbeli personelden, 2013 yılı itibari ile bir üst rütbeye terfi için gerekli şartları taşıyanların terfilerini değerlendirmek üzere 8 Mayıs'ta Personel İşlerinden Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muammer Buçak başkanlığında toplandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Değerlendirme Kurulu; başkomiser, komiser ve komiser yardımcılarının terfi durumlarını değerlendirmede, mevzuatta yer alan liyakat tanımındaki soruşturma, ceza ve ödülün yanı sıra performans değerlendirme puanlarını da göz önünde bulundurarak karara bağladı ve çalışmalarını tamamladı.

Reklam
Reklam

Kurulda, 2013 yılı içerisinde rütbe terfi sırası gelen 828 başkomiser, 287 komiser, 578 komiser yardımcısının bir üst rütbeye terfi durumları değerlendirildi. 715 başkomiserin amniyet ümiri rütbesine terfi ettirilmesine, 88 başkomiserin terfi ettirilmemesine, 25 B grubu başkomiser hakkında da yüzde 10 barajına giremedikleri için değerlendirme yapılamadığından terfi etmeleri yönünde bir değerlendirme yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

208 komiserin başkomiser rütbesine terfi ettirilmesine, 79 komiserin terfi ettirilmemesine, 556 komiser yardımcısının komiser rütbesine terfi ettirilmesine, 22 komiser yardımcısının terfi ettirilmemesi kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz