Emniyetten Hırsızlık Uyarısı

Emniyet Müdürlüğü, iftar ve teravih namazı vakitlerinde evlerde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğü, iftar ve teravih namazı vakitlerinde evlerde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların evden çıkmadan önce kapı ve pencerelerin kilitli olup, olmadığını kontrol etmesi, binalara gece görüş özelliği bulunan çözünürlüğü yüksek güvenlik kamera sistemi taktırılması istendi.

Vatandaşların değerli eşya ve mücevherlerini dışarı çıkarken yanlarına almaları, apartmandaki komşuya gidilse bile çıkarken kapının kilitlenmesi tavsiyesinde bulunulan açıklamada, şu uyarılara yer verildi:

Reklam
Reklam

"Binanızın ana giriş kapısının sürekli kilitli olmasını sağlayın. Bina girişindeki zili çalan kişinin kim olduğunu öğrenmeden kapıyı açmayın. Evde olduğunuz vakitlerde dahi kapınızın yarım açılmasını sağlayan zinciri takılı bulundurun, kapıyı çalanla ilk önce buradan görüşün. Evden ayrılmadan önce oturma odası veya mutfak lambanızı açık bırakın. Binanızda mantolama sistemi ile ilgili iskele kurulu ise evde hiçbir şekilde değerli mücevher ve para bırakmayın, balkon kapı ve pencerelerini kapalı, kilitli tutun. Bina içerisinde dolaşan dilenci ve satıcı görünümlü şahısları 155'e bildirin. Evinizi hırsızlığa karşı sigorta ettirin. Bütün bunlara rağmen evinize hırsız girmişse sakin davranarak hiçbir yere dokunmadan 155'e bilgi verip, polis ekiplerinin gelmesini bekleyin. Alışveriş merkezlerine, mezarlıklara, cami gibi yerlere gittiğinizde aracınızda çanta veya değerli eşya bırakmayın."

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: