Emniyet’ten İstasyon Projesi

İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarda en çok trafik kazasının Cumhuriyet Meydanı’nda yaşandığını tespit etti. Bu...

İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarda en çok trafik kazasının Cumhuriyet Meydanı’nda yaşandığını tespit etti. Bu tespit sonrasında ise İstasyon Projesi isimli trafik uygulama projesi geliştirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2012 yılı içinde meydana gelen trafik kazalarında 13 kişinin olay yerinde ve kaldırıldığı hastanelerde, 91 kişinin ise trafik kazalarında çarpışma sonrasında hayatını kaybettiği bildirildi.

2012 yılında 2 bin 923 trafik kazası meydana geldiği ve 4 bin 390 kişinin yaralandığının hatırlatıldığı açıklamada, kazaların yüzde 35’inin kavşaklarda geçiş önceliğine uymama kusurundan meydana geldiği, en çok kazanın ise Cumhuriyet Meydanı’nda yaşandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Yaşanan kazalar sonrasında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından İstasyon Projesi olarak bir Trafik Uygulama Projesi geliştirildiği açıklandı.

Projede şehrin en çok trafik akımının olduğu iki güzergah seçildiği ve buralarda 7 ana trafik kural ihlali başta olmak üzere Sıfır Trafik Kuralı İhlali politikasının gerçekleşmesine yönelik olarak çalışma yapılacağı duyuruldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: