Emniyetten "kimsin" uygulaması

Bartın Emniyet Müdürlüğüne bağlı 250 polis, Bartın'da umumi açık işyerlerinde kimlik uygulaması yaptı

BARTIN (İHA) - Bartın Emniyet Müdürlüğüne bağlı 250 polis, Bartın'da umumi açık işyerlerinde kimlik uygulaması yaparken, kent merkezinde durumları şüpheli görülen 500 kişinin Genel Bilgi Toplaması (GBT) soruldu.

Bartın'da akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kimlik denetimleri ve GBT sorgulaması yapıldı. Uygulamaya Olay Yeri İnceleme, Asayiş, Karakol, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Müdürlüğü, Bölge Trafik Ekipleri ve Şehir içi Trafik Ekipleri katıldı. Akşam saat 20.30 sıralarında başlayan uygulamada kent merkezindeki 112 umumi açık yer ile kent merkezinin giriş ve çıkışlarındaki kavşaklarda trafik noktalarında kimlik sorgulaması, ehliyet

Reklam
Reklam

sorgulaması, ruhsat sorgulaması ve GBT sorgulaması yapıldı. Polisler, içkili yer, kahvehane, internet kafeler ve oyun salonlarında uygulama yapıldı. Uygulamada 500 kişinin kimlik, ehliyet ve GBT sorgulamaları yapıldı. Yapılan denetimlerde aranan şahısa rastlanılmadı.

EMNİYET MÜDÜRÜ BURHAN GÜMÜŞ: "KENTEKİ İNSANLARIN HUZURU İÇİN UYGULAMA YAPIYORUZ"

Bartın Emniyet Müdürlüğünün yaptığı kimlik, ehliyet ve GBT sorgulamalarını kapsayan uygulamayı değerlendiren İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, uygulamaların vatandaşların güveni ve rahatlığı için yapıldığını söyledi. Gümüş, "Aramalar halktan gelen ihbarlar doğrultusunda yapılıyor. İhbarları değerlendiriyoruz. Vatandaşlara arkadaşlarımıza gösterdikleri yardımları için teşekkür ederim. Yapılan aramalarda suçlu ve aranan çıkmadığı için mutlu olduk. Bartın huzurlu bir kenttir. Bundan sonra da bu tür

uygulamalara devam edeceğiz" dedi.

Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, 250 polisin katıldığı uygulamayı Polis Merkezinden dakika dakika takip etti. Vatandaşlar da Emniyetin yaptığı uygulamanın sürekle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam