Emniyetten, “tedbir Al, Hayatta Kal” Projesi

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, sobadan zehirlenme olaylarını engellemek amacıyla...

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, sobadan zehirlenme olaylarını engellemek amacıyla “Tedbir Al, Hayatta Kal” isimli proje hayata geçirildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kış mevsiminde meydana gelen 312 olayda 630 vatandaşın sobadan zehirlenmesi üzerine Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından sobadan zehirlenme olaylarını engellemek amacıyla “Tedbir Al, Hayatta Kal” isimli proje hayata geçirildiğini belirtildi. Emniyet Müdürlüğü açıklaması şu bilgilere yer verildi:

Reklam
Reklam

“Proje kapsamında vatandaşlara yönelik yapılan eğitici faaliyet ve bilgilendirme çalışmaları neticesinde 2011-2012 Kış Mevsiminde meydana gelen 132 sobadan zehirlenme olayı sayısında yüzde 58, 324 vatandaşımızın bu olaylardan etkilendiği ve sobadan zehirlenen kişi sayısında da yüzde 49 oranında azalma sağlandığı görülmüştür. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamanın önemli olduğu, 2011-2012 Kış Mevsiminde soba zehirlenmelerine yönelik yapılan faaliyetler neticesinde elde edilen olumlu neticenin 2012-2013 Kış Mevsiminde de sürdürülebilmesi ve zehirlenme olaylarının en aza indirilebilmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediyeleri, İl Müftülüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığında hazırlanan ‘Sıcak Yuvam’ isimli proje hayata geçirilerek, proje ile Belediye Sosyal Tesislerinde, Okullarda ve Camilerde broşür ve afişler dağıtılması suretiyle vatandaşların bilgilendirilmesi, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda lodoslu günlerde vatandaşlarımızın uyarılarak sobadan zehirlenme olaylarının en aza indirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerimiz kapı kapı dolaşarak yanlış kurulan ve kullanılan sobalar konusunda vatandaşı uyarıyor, uyarmakla da kalmayarak bacanın belirli yüksekliğe çıkarılması, borulardan sızıntı olmaması ve başlık takılmasını sağlayarak doğru soba yakılması ve baca temizliği konularında vatandaşları bilgilendirmektedir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: