Emniyet'ten terör ve fuhuş uyarısı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılında Anadolu'dan İstanbul'a kayıt yaptırmak için gelen gençleri, "terör", "fuhuş" ve "uyuşturucu" konusunda uyarmak üzere bastırdığı 25 bin broşürü, Esenler Otogarı, Haydarpaşa Tren Garı, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü ve Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde kurdukları standlarla öğrencilere dağıtacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl üniversitelileri, terör gruplarına karşı uyaran broşürler dağıtmış, bunu gören bazı sol terör grupları da polisin dağıttığı broşürlere benzeyen karşı broşürler bastırarak dağıtmıştı. Bu yıl da yeni bir uygulamayla 25 bin broşür bastıran İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bunları Esenler Otogarı, Haydarpaşa Tren Garı, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü ve Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere dağıtmaya hazırlanıyor.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı bir araştırmada, Anadolu'dan İstanbul'a gelen üniversite öğrencilerinin ilk 6 ay içinde bazı terör grupları tarafından kandırıldığını belirledi. Büyükşehir'in yaşam koşullarını iyi bilmeyen genç öğrencilerin, rahatça bazı terör grupları, fuhuş ve uyuşturucu şebekelerinin ağına düştüğünü tespit eden polis, yeni öğrencileri bu tehlikelerden korumak ve onları uyarmak için afiş bastırdı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ak'ın katkıları ile hazırlanan afiş, 3 ana başlık altında toplandı.

TERÖR Öğrencileri terör konusunda uyarmak için hazırlanan broşürde, örgüt üyelerinin öğrencileri nasıl kandırdıkları anlatıldı. Broşürde öğrencilere yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütleri size değer verdiklerini hissettirmek için iltifat ederler. Sorunlarınızla ilgilenme bahanesiyle kendilerine minnet duymanızı sağlar, sizi kendi etkinliklerine davet ederler. Yanınızda fikir tartışması yaparak ideolojilerine ait yayınlar okuturlar. Kalıplaşmış sözler ve sloganlar öğretirler ve daha sonra eylemlere katılmanızı isterler. Terör grupları her öğrencide var olan 'Bir bütünün parçası olma' ihtiyacı kullanılarak gruba yeni katılan öğrenciye sahte değer verme ortamı oluştururlar. Hedef, öğrencinin aile yapısı, zaafları, irtibatta olan arkadaşları ve ekonomik düzeyleri gibi konularda istihbarat çalışması yapılır. Gerekli diyalogun sağlanması amacıyla çay partisi, tiyatro ve sinema gibi etkinlikler tertiplenir. Öğrencilere örgütün yayın organları okutulur. Örgüt tarafından oluşturulan müzik gruplarınca protes duygular canlandırılır. Yapılan bu işlemlerin ardından öğrenciler artık örgütün sırlarını öğrendiği ve geri dönüşü olmadığı vurgulanır. Artık öğrenciden protesto ve toplumsal olaylara katılması talep edilir."

Reklam
Reklam

FUHUŞ Öğrencileri fuhuş konusunda uyarmak için hazırlanan broşürde, şu açıklamalar yer alıyor:

"Bir defadan bir şey olmaz fikri ile başlar. Bazı art niyetli insanlar ekonomik sıkıntılarınızı fırsat bilerek, önce bonkör görünüp size çok para harcadıktan sonra, sizi kullanarak çok para kazanacaklarını 'İçinizden geldiği gibi davranın', 'Yapmak istediğinizi yapın, mutlu olun', 'Hangi çağda yaşıyorsunuz' 'Doğal ol' sözleri ile kandırmaya çalışacaklardır."

UYUŞTURUCU Öğrencileri uyuşturucu konusunda uyarmak için hazırlanan broşürde, şu olaylara dikkat çekiliyor:

"Uyuşturucuya alıştırma yöntemleri, işsizlik, merak, özenti ve benzeri zaafları kullanırlar. Yanınızda uyuşturucuyu unutmuş gibi yaparak ayrılırlar. Arkadaş ortamı oluşturarak, uyuşturucu kullanımına teşvik ederler. Uyuşturucuyu ilaç veya sigara görünümüne verebilirler. Uyuşturucu maddeleri size teklif edecek kişi kesinlikle tanıdığınız biri olacaktır. Uyuşturucu maddenin en sıkıntılı anında rahatlatmak amacıyla 'Ben de kullanıyorum' 'Bir kez dene, hoşuna gitmezse bir daha kullanmazsız' sözleri ile teklif edilir."

Reklam
Reklam

İstanbul Emniyet Müdürlüğü,bastırdığı 25 bin broşürü, Esenler Otogar, Haydarpaşa Tren Garı, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü ve Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde kurdukları standlar ile dağıtmaya başladı.