Emniyet'ten Turhal'li Öğrencilere Bilgilendirme Semineri

Tokat Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü ile Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin...

Tokat Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü ile Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin öğrencilere yönelik ortaklaşa düzenlemiş polislik, suç ve suç unsurları konulu seminer Turhal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapıldı. Dokuzuncu sınıf öğrencilerine yapılan bilgilendirme seminerine 110 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Okulun konferans Salon’unda yapılan seminerde polislik ve polislik mesleği hakkında bilgi veren yetkililer, polisliğin sadece suç ve suçlu ile mücadele etmenin yanında sosyal hayatın bütün aşamalarında yer aldıklarını söyledi. Polisliğin yanlış algılanmaması ve korkulacak bir meslek değil, sevilecek ve saygı duyulacak bir meslek olduğunu açıklayan Tokat Çocuk Şube Müdürü İsmail Karasakal, ‘Emniyet birimi halkın huzurunu sağlamanın yanında mutluluğu için çalışan bir kurumdur.’dedi. Tokat ve ilçelerinde öğrencilere yönelik sürekli bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini açıklayan Müdür Karasakal, seminerlerin öğrenciler tarafından ilgi ile izlendiğini hatırlattı. Suç ve suçtan uzak durma, suçun Zaraları gibi konulara değinen Karasakal, "Öğrenci arkadaşlarımız arkadaş edinirken iyi arkadaşlarla arkadaşlık kurmalı, kendilerini olay ve suçlara iten arkadaşlardan uzak durmalıdır. Arkadaşlar suç ve suçların zararlarını görmek istiyorsanız hapishane ve hastanelere bakabilirsiniz. Buralardaki insanlarla görüştüğünüzde hepsinde bin pişmanlık görürsünüz. Bu yüzden biz de şimdiden önlemimizi almalı yarın pişman olacağımız işler yapmamalı, derslerimize iyi hazırlanarak güzel meslek sahibi olmak için çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Seminer sonunda Okul Müdürü İsmail Sezer ile öğrenciler emniyet yetkililerine teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: