Emrah Barlak Davasında Sanık Polise Müebbet Hapis İstemi

İzmir’de trafik kazasının ardından çıkan kavgada silahını ateşleyerek Emrah Barlak'ın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına...

İzmir’de trafik kazasının ardından çıkan kavgada silahını ateşleyerek Emrah Barlak'ın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmaktan yargılanan tutuklu polis memurunun hazırlanan iddianamede müebbet hapsi istendi.

Cumhuriyet Savcısı Emin Etmekçioğlu tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu polis memuru İ.K. hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu, Erhan Barlak, Faruk Karahan, Halil Altın ve Seyit Ekinci'yi de 'kasten yaralama' suçundan 25 yıl hapis cezası istendi. Savcı Etmekçioğlu, polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ile Faruk Karahan hakkında da ceza istedi. Savcı, Erhan Barlak hakkında 'zincirleme kamu görevlilerine görevlerinden dolayı alanen hakaret’, ’zincirleme tehdit’ ve ’kişinin yerine getirdiği kamu görevleri nedeniyle yaralamaya teşebbüs’ suçlarından 2 yıl 9 ay ile 9 yıl hapsi istedi. Savcı, Faruk Karahan için de 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle basit yaralama’ suçundan 2-5 yıl arasında ceza talep etti.

Reklam
Reklam

Olay 12 Ağustos 2012 tarihinde meydana geldi. 9781. Sokak ile 3800. Sokağın kesiştiği noktada meydana gelen olayda asayiş şubede görevli ekip otosu, devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada ehliyetsiz olan 21 yaşındaki Erhan Barlak, kullandığı 09 YG 987 plakalı araç ile 35 A 1378 plakalı ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polisler, ehliyetsiz olan Barlak'a ceza yazmak istedi. Erhan Barlak, yanındaki ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karahan polislere karşı geldi. Yaşanan arbedede polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti. Erhan Barlak ve 2 kişi ise sandalyeyle polislerin üzerine yürüdü. Polis memuru İ.K., meslektaşına sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah Barlak karnından, kardeşi Erhan Barlak ve Faruk Karahan bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen Halil Altın da seken kurşunla hafif yaralandı. Yaralılardan Emrah Barlak kaldırıldığı hastanede öldü. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis İ.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: