Eski futbolcu Emre Aşık'ın eşi Yağmur Aşık, İstanbul Bolluca'daki evlerinin bahçesinde bulduğu kanadı kırık baykuşu veterinere götürdü.
Veterin Dilara Tezel ''Bu nesli tükenmek üzere olan kulaklı baykuş. Orman Bakanlığı'na teslim edeceğiz'' demesi üzerinebaykuşu geri almaya çalışan Yağmur Aşık, Veteriner Dilara Tezel'e saldırdı.
NE OLMUŞTU?
Geride bıraktığımız 24 Mart günü elinde bir baykuşla veterinere gelen Emre Aşık'ın eşi Yağmur Aşık, tedavi için getirdiği baykuşun Kulaklı Orman Baykuşu olduğunu ve hayvanın tedavisinin ardından bakanlığa teslim edilmesi gerektiğini öğrenince ortalığı birbirine kattı.
VETERİNERDE TEKME TOKAT
Kendisine yapılan açıklamadan iki gün sonra 26 Mart'ta veterinere gelen Aşık, burada tartışmaya başladı. Uçankuş'un özel haberine göre burada çalışan Dilara Hanım'la kavgaya tutuşan Yağmur Aşık, genç kadını darp edince Dilara Hanım'ın ameliyat olma ihtimali oluştu.
Yaşanan kavganın ardından veterinerliğin önünde tehditler savuran Yağmur Aşık'ın bu görüntüleri videoya kaydedildi.
KAVGA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
KULAKLI ORMAN BAYKUŞU NEDİR?
===============================
Büyük, dimdik duran ve gece gezen baykuşlardır. İstirahat halinde toparlak görünürler, ancak uyarı halinde gergin, ince ve dimdik dururlar. Uyarı halinde, kur halinde ve kamuflaj duruşlarında kulak tüylerini dikleştirirler ve koyu turuncu gözlerinin üstündeki siyah beyaz yüz desenleriyle bir 'V' oluştururlar. Fakat bu püsküller uçuş sırasında genelde görülmezler.
Oldukça benekli ve çizgilidirler. Erkekler genelde dişilerden daha soluk renklidir, ve yüzleri daha az sarıdır. Bu baykuşların alt tarafları kır baykuşlarından daha koyudur. Kanatlarda kır baykuşundakine benzer el bileği lekelari vardır, primerleri daha parlak turuncu-kirli sarıdır ve beyaz firar hatları yoktur. Gagaları siyahtır. Alınları ve gaga dipleri ile gözleri arasındaki bölge ise gri ve beyaz beneklidir ve ayrıca beyaz çene lekeleri bulunur. Ayaklarında ve bacaklarında hafif tüylenme görülür. Genç bireyler erişkinlere benzerler; fakat onlardan daha az göze çarparlar. Başlarındaki püsküller daha kısa ve daha az belirgindir. Yine yüzlerindeki yuvarlak disk alanı, daha koyu renklidir ve genel dış görünümleri gri-beyaz renklidir. Kulaklı orman baykuşlarının gür, inlemeye benzeyen ve kısa bir ötüşleri vardır.
Baykuşlar yırtıcı kuş olarak gündüz yırtıcılarına kıyasla büyük bir avantajlara sahiptir. Atmacaların, çaylakların, güçlü kanatlarının çıkardığı «vırr» gibi bir sesle avlarının üzerine inmelerine karşılık, baykuşlar, tüylerinin havlara boğulmuş olması sayesinde, aynı öldürücü inişi tam bir sessizlik içinde başarırlar. Çok esnek boyunları vardır. Baykuşlar bundan başka, her iki gözlerinin de yüzlerinin önünde olup ileriye bakması bakımından kuşların çoğunluğundan ayrılırlar. Öbür kuşlar bir cisme bir defada yalnız bir tek gözleriyle bakabilirler. Baykuşların, işitme duyuları da başka kuşlara kıyasla avantajlıdır. Görülmekten çok duyulurlar ve gece avlanırlar. Baykuşta bir kulak diğerinden daha büyüktür ve çoğunlukla daha yukarıdadır. İç kulağa ulaşacak sesleri alma zamanındaki küçücük bir farklılık, baykuşun çok hafif sesleri duymasına ve karanlıkta bile avını bulmasını sağlar. Gerçek dış kulak hiç bir kuşta yoksa da, baykuşların kulak deliklerini çeviren tüyler ince ve kılınışıdır, bu tertibin ise, ses dalgalarının kulağa girmelerini kolaylaştırması mümkündür. Bazı baykuşlarda kulak deliklerinin başka kuşlardakinden iri olduğu da görülmüştür.
Baykuş geceleri faal bulunduğuna ve yırtıcı bir kuş olduğuna göre, tüylerinin parlak renkli olmaması gerekir ve değildir de. Buna karşılık tüylerinde aynı rengin çeşitli tonlarına ve gayet çetrefil desenlere rastlanır. Baykuşun gözleri de gece hayatına ve gece avcılığının şartlarına uymuştur. Baykuş gözleri bir kere çok iridir, bu sayede, geceleyin var olan pek zayıf ışıktan azamî derecede faydalanır.