Emre Belözoğlu'nun önceliği avrupa

İSTANBUL (İHA) - Inter'in yıldız oyuncusu Emre Belözoğlu, sezon sonu kesinlikle Inter'den ayrılacağını, ancak öncelikli olarak futbol hayatını Avrupa'da sürdürmeyi tercih edeceğini söyledi.

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna katılmak üzere Türkiye'ye gelen milli futbolcu Emre Belözoğlu, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada sezon sonunda kesinlikle İnter'den ayrılacağını belirterek, "İspanya ve İtalya'dan ciddi teklifler alıyorum. Öncelikle futbol hayatımı Avrupa'da sürdürmeyi istiyorum. Türkiye seçeneği şu anda benim için ikinci planda. Inter'in sözleşmeli futbolcusuyum. Hangi kulüplerden teklif aldığımı açıklamak istemiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Ayrılma kararı ile ilgili olarak Teknik Direktör Roberto Mancini ile görüşmediğini ifade eden Emre, "Mancini ile bu konuda görüşmedim. Yönetimle görüşerek, sezon sonunda ayrılmak istediğimi kendilerine bildirdim. Hocamın hakkımdaki açıklamaları benim için iyi ama sezon sonunda kesinlikle Inter'den ayrılacağım" diye konuştu.
Milli Takım'ın Arnavutluk ve Gürcistan ile oynayacağı Dünya Kupası grup eleme karşılaşmaları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Emre Belözoğlu, "Önümüzde 2 tane zorlu maçımız var. Bu maçları kazanmak istiyoruz. Milli Takım, çok kaliteli futbolculardan oluşuyor. İyi bir hazırlık dönemi geçirerek, bu maçlardan galibiyetle ayrılmak istiyoruz ve bunu başaracak güce sahibiz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Hasan Şaş'ın A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna çağrılmamasını da değerlendiren Emre Belözoğlu, "Hasan Şaş'ın Milli Takım kadrosuna alınmaması hocamızın görüşü, Hasan Şaş ve herkesin bu karar saygı göstermesi gerekir" dedi.