Emre Kınay isyan etti

Oyuncu Emre Kınay, oyunlarını sahnelediği okulun sözleşmeyi fesh etmesine tepki gösterdi.

2007'de Kadıköy Anadolu Lisesi'nin bir salonunu kiralayarak kurduğu tiyatronun sözleşmesinin okul yönetimi tarafından tek taraflı feshedildiğini bildiren Kınay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul aile birliğine dair okullardaki otopark ve kantin işletmelerinin düzenlenmesini içeren yönetmeliğin tiyatrolarına da uygulanmak istenerek sözleşmelerinin feshedilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Bu konuda yöneticinin art niyetinin söz konusu olduğunu savunan Kınay, ''Yönetmelik maddesinin iptali için dava açıp yönetmelik durdurulması kararının alınmasına rağmen, okul müdürü sözleşmeyi yenilemedi. Biz hukuk mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

'BAŞKA ÜLKELERE GÖÇ EDECEĞİZ'

Duru Tiyatro'nun oyunlarını aynı yerde sahneleyeceğini kaydeden Kınay, mahkeme kararıyla yerlerinden çıkarılmaları halinde ne yapacakları sorusuna, ''Boynumuz kıldan incedir'' cevabını vererek, şöyle konuştu:

''O zaman Türkiye'de artık tiyatro yapmanın şartları tıkanmıştır. Devlette yapamıyorsunuz, şehir tiyatrolarında yapamıyorsunuz, özelde de kendiniz yapamıyorsunuz diye başka ülkelere göçmek durumunda kalacağız. Var mı başka çaresi? Ben tam da Başbakan'ın dediğini yaptım. Mesleğimi icra edemeyeceksem bu ülkede nasıl yaşayacağım.''

Oyuncu Emre Kınay, dizi oyunculuğundan kazandığı parayı tiyatroya yatırmasının ''vatanseverlik'' olduğunu vurgulayarak, ''Ben ülkemi sevdiğim için tiyatro yapıyorum; yoksa bana Almanya'da yapmanın yolu zaten açıktı. İngiltere'de de açıktı. ABD'de de ders vermenin yolu açıktı'' dedi.