Emre Uslu: Üzerimden Linç Kampanyası Yürütülüyor

Taraf Gazetesi Yazarı Emre Uslu, yazmadığı bir yazı üzerinden linç kampanyası yürütülmeye çalışıldığını ve gazeteci...

Taraf Gazetesi Yazarı Emre Uslu, yazmadığı bir yazı üzerinden linç kampanyası yürütülmeye çalışıldığını ve gazeteci Ergun Babahan’ın da internetteki blogu üzerinden bu kampanyaya katkı sağladığını söyledi. Uslu, daha önce yaşanan MİT krizi sırasında da bir yazarın kendisini aradığını ve MİT aleyhinde yazılar yazmaması durumunda, yazılarının daha iyi yerlerde yer alabileceğini söylediğini ancak kendisinin bunu kabul etmediğini ifade etti.

Gazeteci Uslu, bugün yayınlanan köşe yazısıyla ilgili Cihan’ın sorularını cevapladı. 7 Mayıs 2012 tarihinde Todays Zaman Gazetesi’nde Atatürk ve Erdoğan başlıklı bir yazı kaleme aldığını ve yazıda Atatürk ve Erdoğan’ı siyasi lider olarak analiz ettiğini belirtti. O yazının kasıtlı olarak çarpıtıldığını söyleyen Uslu, bugünkü köşe yazısında “Bu yazı mahşerde şahidim olsun. Yeni seneye başlarken böyle bir yazı yazmak istemezdim. Ancak görünen o ki 2013'te siyaseti fitne şekillendirecek. Ergun Babahan bana 'Today's Zaman'da ‘Mr. %10' diye bir yazı yazdın, Erdoğan'ın her gelen ihaleden yüzde 10 pay aldığını yazdın" diye iftira atmasa belki de hiç haberim olmayacaktı. Meğer Tayyip Erdoğan'a yakın kişiler benim Erdoğan'la ilgili "Bay %10" diye bir yazı yazdığımı ve Erdoğan'ı ihalelerden yüzde 10 pay almakla itham ettiğim fitnesini yayıyormuş. Bu fitne ile AKP kaynıyormuş, yazmadığım bir yazı AKP ile Cemaat arasında kavga çıkarmış, ama haberim yok.” diye yazan Uslu, Babahan’ın twitter hesabından son bir haftadır kendisine saldırdığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Aynı kampanyanın bir blog hesabı üzerinden de sürdürüldüğünü söyleyen Uslu, blogda kendisinden başka hiçbir şey bulunmadığını ve birlikte hareket eden bir ekibin bunu yönlendirdiğini kaydetti. Ekip içinde akademisyenlerin de olduğunu anlatan Uslu, “bunun üzerinden bir operasyon yapılıyor. Kim operasyon yaptı, neyin operasyonu yapılıyor. Bunu deşifre etmeye çalışıyorum” dedi.
Bazı yazarların hükümete yakın sitelerde yazılar yazdığını ve bu grubun korsan internet siteleri bulunduğunu da belirten Uslu, sitenin Babahan’ı transfer ederek ses getirmeye çalıştıklarını savundu. Yapılan işi, “ önce bir yerde haber yaptırıp, sonra da bu haberi referans gösterip bunu alıntı yapma” olarak tanımlayan Uslu, bunun sonunda önümüzdeki günlerde kendisini itibarsızlaştırmaya çalışılarak linç operasyonu yürütüleceğini söyledi.

'AMAÇ: BEL ALTI CEMAAT SAVAŞI'

Bu grubun bel altı cemaat kampanyası yürüttüğünü söyleyen Uslu, cemaati karşılarına alamadıkları için dolaylı olarak kendisi üzerinden bunu yapmaya çalıştıklarını anlattı. Kendisini cemaatle ilişkilendirip sonra da kötülemeye çalışacaklarını belirten Uslu, “Beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Kuzuyu yemeye çalışıyorlar ama bir damar arıyorlar.” dedi.

Reklam
Reklam

MİT’LE İLGİLİ YAZMA!

Daha önce de MİT krizi sırasında bir yazarın kendisini aradığını ve MİT aleyhinde yazı yazmamamı, bunu yaparsa yazılarının daha iyi yerlerde yer alabileceğini söylediğini dile getirdi. Ancak kendisinin bu teklifi kabul etmediğini de anlatan Uslu, yazısında dile getirdiği ‘helalleşme’ konusuyla ilgili “o yazıyı okuyan herkes şahit olsun ki o yazıyı mahşerde (Başbakan’ı kast ederek) ona okuyacağım” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: