EMSAD'dan büyük üstada veda mesajı

EMSAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Savaş BAL, tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

EMSAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Savaş BAL, tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Kıymetli tiyatro ve sinema sanatçımız büyük Ustamız Nejat Uygur’un vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Ölmeden önce bu dev ismi Elazığ ile buluşturduğumuz için çok mutluyum ruhu şad olsun.

İnsanımızı her zaman tebessüm ettirmeyi başaran seçkin sanatçı ve Üstadımız Nejat Uygur'a Allah’tan rahmet, Uygur ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

EMSAD Sanat Genel Yönetmeni ve Elazığ Tiyatro Turizm Festivali proje sahibi ve Nejat Uygur adını kazandıran tiyatro sanatçısı Ferhat Bibal, Nejat UYGUR’un vefatıyla ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ferhat BİBAL yaptığı açıklamasında; “Tiyatronun babası, Üstad Nejat Uygur’u kaybettik, sanat camiası ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ölüm tüm canlılar içindir nasıl doğmuşsak öleceğimizi bile bile yaşamaktır. Ölümün diğer adı önemli olan bedenin dünyadan gitmesi değil bıraktıklarının gitmemesidir. Üstad Nejat Uygur yaşamı boyunca tüm kesimin hayranlığını kazanmış ve birçok kişinin tiyatro sanatıyla tanışmasına vesile olmuştur. Üstad Nejat Uygur geleneksel Türk tiyatrosunun gelişiminde büyük rol almıştır. Özel tv çıkmasıyla oynadığı tiyatro oyunları ile hafızalara kazınan basma halıya replikleriyle kulaklarımızda hep kalacaktır. Ne mutlu bana ölmeden önce Üstad adına Elazığ’da tiyatro festivalimizin onur ödüllerini Nejat baba adına vermiş olduk ne mutlu bizlere ki ölmeden önce kıymetini bildik. Üstad yaşamı boyunca daima ilklerin öncüsü oldu yaşarken birçok mutluluğu tadı sanatı ailesi ve yetiştirdiği öğrenciler Üstadın olumsuzluğunu simgeleşecektir. Üstad Nejat Uygur’un bedenidir dünyayı terk eden ama eserleri fikirleri dünya var oldukça yasayacaktır. Üstada Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânın cennet olsun unutmayacağız seni.”dedi.

Reklam
Reklam

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: