Emşav Terör Olaylarını Kınadı

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Hakkari ve...

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Hakkari ve Gaziantep’te yaşanan terör olaylarını kınadı.

EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim yaptığı açıklamada, Gaziantep'te Karşıkaya Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Son zamanlarda özellikle Ramazan ayı ve Ramazan bayramı içersinde, memleketimizin başına musallat olan bazı dış kaynaklar tarafından desteklenen terör olaylarını hak aramak gibi gören zihniyeti kınıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kürt halkına seslenen Erim, “Ey Kürt kardeşim, seninle birlikte biz Çanakkale’de bu ülkenin birliği için yedi düvelle mücadele etmedik mi? Bu ülkede hangi etnik köken Türk’ten ayrı tutuldu bunu ben görmedim. Kürt kardeşimin hakkı varsa hakkını savunamayacak kadar aciz değildir. Terör örgütünün hayallerine karşı durmanın zamanı gelmedi mi? Bir avuç soysuz kalkmış ‘Kürt devleti kurucağız’ diyor. Teröristlere canilere soruyorum ‘Kürt devleti vardı da biz mi yıktık’. Düşüncesizce dış güçlerin maşası olarak Ramazan Bayramı günü sabi çocukları bombalayarak katlederek mi hak arayıp devlet kuracaksınız. O sabi çocukların kanında bir gün boğulacaksınız. Kürt kardeşim silkelen kendine gel, teröre karşı birlikte hareket edelim. Bu cennet vatan hepimize yeter. Çeşitli olaylarda şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle minnetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, şehit ailelerimizin acılarını millet olarak paylaştığımızı bildirir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Kolluk kuvvetlerimize de başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: