Emzirme Haftası

RİZE (AA) - Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, anne sütünün bebeğe yaşamındaki en iyi başlangıcı sağladığını bildirdi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, anne sütünün bebeğe yaşamındaki en iyi başlangıcı sağladığını bildirdi. Özşahin, "Emzirme Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bebeklerin doğar doğmaz ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesinin sağlanması gerektiğini belirtti. Emzirme yöntemindeki yaygın yanlışlıkların önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Özşahin, şöyle devam etti: "Bebeklerin hayatlarının ilk 6 ayında, sadece anne sütü ile beslenmeleri onlar için yeterlidir. Bu dönemde bebeklerin hiç bir ek gıdaya ihtiyaçları yoktur. Bebeklerin anne sütü ile beslenmesi kavramının esası, bebeğin doğar doğmaz ve ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesinin sağlanmasıdır. Ek besinlere altıncı aydan itibaren ama yine anne sütü ile beraber başlanmalı ve anne sütü mümkünse 2 yaşına kadar verilmelidir. Anne sütü bebeğimizin yaşamında, doğumundan sonraki belki de en büyük mucizedir. Anne sütü bebeğe yaşamındaki en iyi başlangıcı sağlamaktadır." Anne sütünün annenin sağlığını koruduğuna dikkati çeken Özşahin, şunları kaydetti: "Annenin düzenli olarak bebeğini emzirmesi ile meme kanseri, yumurtalık kanseri, anemi gibi hastalıklara yakalanma oranı düşmektedir. Ayrıca anne sütü, anne ve bebek arasında duygusal bağ kurulmasını sağlar, kolay hazmedilir, emen bebeklerde IQ her zaman daha yüksektir ve fizyolojik sarılığı önler. Ortakulak iltihabı riski azalır, bazı kronik hastalıkların oluşma riskini azaltır, solunum yolu ve bağırsak enfeksiyonları daha az görülür ve alerjiye karşı koruyucudur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz