Emzirmeye Başlama

Bebeğiniz için mümkün olan en iyi emzirmeye başlama,doğumdan hemen sonradır ve bebeğinizi sık emzirmeniz gerekir.

Bebeğiniz için mümkün olan en iyi emzirmeye başlama,doğumdan hemen sonradır ve bebeğinizi sık emzirmeniz gerekir.

Doğumdan sonraki ilk bir saat içinde emzirmek en iyisidir. Bebeğinizin duyarlı olduğu ve karşılık vermeye hazır olduğu bu sürede amaç göğsünüzle tanışmasını sağlamaktır. Sezeryanla doğum yapan annelerin bebeklerini iyileşme odalarında emzirmesi gerekir. İlk denemede anneyle bebeğin yan yana uzanmasıyla emzirme daha rahat olur. Oturarak emzirirseniz yanınıza ve karnınıza iki yastık koyun.

Reklam
Reklam

Bebeğinizi sık emzirin. Bebeğin özellikle anne ilaç almışsa ilk 24 -36 saat uyuması normaldir. İlk günlerde bebeğinizi her iki üç saatte bir emzirin. Amacınız günde sekiz- on iki defa emzirmek olmalı.

Bebeğinizi uyurken izleyin. İlk açlık belirtisi gözleri kapalı olmasına rağmen yaptığı hafif göz hareketleridir. Ağlama ise daha sonra yaptığı belirtidir. Üzerindeki battaniyeyi kaldırıp uyandırmak için bebeğinizi hafifçe okşayın yada ovalayın.

Bebeğiniz ilk günlerde beslendiği sırada kolostrum alır. Kolostrum bebeği hastalıklara karşı koruyacak ve vücudu için gerekli olan besinleri içerir. İçindeki protein kan şekerinin düşmesini engeller ve laksatif etkisi ise bebeğin bağırsaklarını çalıştırmaya başlar. Bebeğinizin mümkün olduğu kadar bol kolostrum alması gerekir!

Louise Arce Tellalian