En Anlamlı Nikah Şekerleri

Özürlü kursiyerler hazırladıkları nikah şekerlerini evliliğe hazırlanan gençlerin beğenisine sunuyor.

Fatih Özürlüler Merkezi’nde nikah şekeri yapımı branşında eğitim alan kursiyerler, gerek özgün tasarımları, gerekse çiftlerin özel istek ve arzuları doğrultusunda hazırladıkları nikah şekerlerini dünya evine girmeye hazırlanan gençlerin beğenisine sunuyor. Bu sayede özürlü kursiyerler hem hayata katılıyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

2005-2006 eğitim döneminden bu yana özürlü kursiyerlere çeşitli branşlarda eğitim hizmeti verilen Fatih Özürlüler Merkezi bu yıl da 315 kursiyeriyle eğitimlerine devam ediyor. Merkezde eğitimi verilen ve en çok ilgi gören branşlardan biri ise nikah şekeri yapımı. Farklı engelleri bulunan kursiyerlerin uyum içerisinde çalışmalarına olanak tanıyan nikah şekeri yapımı sayesinde kursiyerler para da kazanabiliyor.

Reklam
Reklam

Uzunca bir süre iş aramasına rağmen bulamayan Ali Eşigül, iki yıl önce İSMEK Fatih Özürlüler Merkezi’ne gelerek nikah şekeri yapımcılığı branşına kaydolur. Rahatsızlığından ötürü ellerinde titreme olan Ali Eşigül, bu iki yıllık süreçte gözle görülür bir iyileşme kaydeder. Eşigül, “Evde boş boş oturmaktansa burada vaktimi değerlendiriyorum ve az da olsa kazanç elde ediyorum. El uğraşları neticesinde hastalığım da iyileşmeye başladı. Artık ellerim daha az titriyor” diyor.

Özel hayatındaki sorunlar nedeniyle özgüven problemi yaşayan ve psikiyatrik tedavi gören Serpil Yüceyurt geçtiğimiz Eylül ayından beri nikah şekeri yapıyor. Serpil Hanım, “İSMEK’e gelmeye başladığımdan beri kendimi daha iyi hissediyorum. Çocuklarımla aramızda iletişim problemleri vardı. Onlar da benim değiştiğimi söylüyorlar ve bu kurslara devam etmem için teşvik ediyorlar” derken yeni bir meslek edinmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.


Özgün tasarımlarıyla dikkat çeken Gülperi Sevim de iki yıldır İSMEK kursiyeri. Malzeme alamayan arkadaşları için geri dönüşüm projeleri üretmeye çalıştığını söyleyen Gülperi Hanım, nikah şekeri yapımında aklınıza gelebilecek her türlü malzemeyi değerlendirebiliyor. Özellikle Gülperi Hanım’ın tasarımları olan gelin ve damatlı nikah şekerleri hayli ilgi çekiyor. Psikolojik rahatsızlıkları olan Gülperi Hanım, İSMEK sayesinde kendini çok daha iyi hissettiğini ve burada çok güzel dostluklar kurduğunu belirtiyor.

Reklam
Reklam

Büyük oranda görme bozukluğu olan Emine Çiftçi ise İSMEK’e ilk başlarda ailesinin ısrarlarıyla gönülsüz olarak gelmiş. Kısa sürede arkadaşlarıyla kaynaşarak uyum sağlayan Emine Hanım iki yıldır kurslara devam ediyor. Emine hanım zorlansa da büyük bir azim ve istekle nikah şekerlerinin yapımına katkı sağlıyor.

İşitme engelli olan Naime Sertbaş’ın eşi de kendisi gibi işitme engelli. İSMEK’te ilk yılı olan Naime Hanım nikah şekeri yapımının yanı sıra takı tasarımı ile de ilgileniyor. Önceleri çekimser davranan ve haftada yarım gün gelmek isteyen Naime Hanım, şu anda hafta boyunca tam gün İSMEK’te. Bu arada Naime Hanım’ın eşi, evde birlikte yaptıkları anahtarlıkları ve kolyeleri satarak gelir elde ediyor.

Fatih Özürlüler Merkezi’ne nikah şekeri yaptırmak isteyenler, 0212 631 53 64 numaralı telefon aracılığıyla ya da Fatih Özürlüler Kurs Merkezine bizzat giderek sipariş verebiliyorlar.