"En az payı ayırıyoruz"

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, milli gelirden eğitime ayırılan pay konusunda Türkiye'nin, Avrupa ortalamasından yaklaşık 10 kat geride olduğunu belirterek, "Türkiye, dünyada milli gelirinden eğitime en az pay ayıran 5. ülke" dedi. Mumcu, çağı aşabilmek için bilginin öneminin çok iyi kavranması gerektiğini de ifade ederek, bir yıllık icraatlarının sonunda yaptıklarının hesabını yine aynı kürsüden vereceğini kaydetti.

Öğretmenler Günü nedeniyle hazırlanan kutlama programı, Ankara Beşeveler Milli Eğitim Şura Salonu'nda, Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın katımıyla gerçekleşti. Programda Öğretmenler Günü münasebetiyle bir konuşma yapan Bakan Mumcu, kendisinden bahsederken 'çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı' ifadesini kullandı. Bakan Mumcu, Türkiye'nin milli gelirden eğitime ayırılan pay konusunda Avrupa ortalamasının yaklaşık 10 kat gerisinde olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, dünyada milli gelirinden eğitime en az pay ayıran 5. ülke. Eğer çağı aşmak istiyorsak, bilginin önemini çok iyi kavramalıyız" diye konuştu. "İlk kez, 'milli eğitim bakanı' sıfatıyla karşınıza geldiğim bu ilk Öğretmenler Günü'nün önemli bir başlangıç olmasını diliyorum" diyen Mumcu, "Önümüzdeki yılın sonunda, gelecek 24 Kasım'da huzurlarınıza çıkıp, buradan söylediklerimi yeniden hatırlatacağım. Bir yılın sonunda sizlere, hangi mesafeleri katettiğimin hesabını vereceğim. Bir yılın sonunda, mutlaka ileri adımlar atmış olacağız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Etkinlik sırasında, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Öğretmenim ve Ben' konulu, şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın verdi.

Programda şef Sürreyya Çağlar yönetimindeki Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosu'nun marşlarına protokol dahil tüm davetlilerin eşlik ettiği gözlendi.