En Başarılı Belediye Başkanı Mustafa Tuna

Bir araştırma şirketi tarafından 6 ayda bir periyodik olarak yapılan 'en başarılı belediyeler' anketinden Ankara’da...

Bir araştırma şirketi tarafından 6 ayda bir periyodik olarak yapılan 'en başarılı belediyeler' anketinden Ankara’da Sincan yine birinci çıktı. Başkent’te AK Partili belediyeler rakiplerini geride bırakırken, en başarılı isim ise Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu. Tuna, 6 ay önce yapılan ankette de zirvedeydi.

Sincan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin önemli araştırma merkezlerinden biri olan Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin "Yerel Yönetimler Performans Araştırması" sonuçları açıklandı. Anket sonucunda Ankara'daki en başarılı Belediye Başkanı'nın, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna olduğu ortaya çıktı. 31 ilde 386 noktada 21 Eylül’den 19 Kasım’a kadar süren ankette 44 bin 935 kişi ile yüz yüze görüşüldü. Seçimlerde de en yakın tahmini yapan Andy-Ar’ın anketi Türkiye genelinde en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, en başarılı İl Belediye Başkanının ise Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba olduğunu ortaya koydu. Ankette Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül en başarılı ilçe belediye başkanı oldu.

Reklam
Reklam

TUNA TÜRKİYE SIRALAMASINA DA ADINI YAZDIRDI

Başkent tablosunda AK Parti’li belediyeler rakiplerini sollarken, en başarılı Belediye Başkanı yüzde 59.5'le Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu. ANDY-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin deneklerine sorduğu "Genel olarak düşündüğünüzde mevcut belediye başkanınızın çalışma performansından memnun musunuz?" sorusuna cevap veren yüzde 59.5'lik kesim, Sincan Belediye Başkanı için “Evet” dedi. 13.3'lük bir kesim de Başkan Tuna’yı “kısmen” başarılı buldu. Böylelikle Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın çalışmalarından memnun olan kesim toplamda yüze 73.1’e ulaşıyor. Türkiye genelinin en başarılı belediye başkanları arasına da girmeyi başaran Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bu sıralamada Türkiye 7'si oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz