En Büyük Hayaline Kavuştu

Gaziantep'te tedavi olarak madde bağımlılığından kurtulan bir genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in kıydığı nikahla...

Gaziantep'te tedavi olarak madde bağımlılığından kurtulan bir genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in kıydığı nikahla dünya evine girip en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Daha önceleri sokakta yaşayarak madde kullanan 23 yaşındaki Celal Solak'ın hayatı, bağımlılıktan kurtulmak için tedavi olmaya karar verdikten sonra değişti. Yaklaşık 8 yıl önce Büyükşehir Belediyesi Akınal Gençlik Merkezi'nde tedavi olmaya başlayan Celal Solak, kendi azmi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in desteğiyle kısa sürede kötü alışkanlıklarından kurtuldu. Tedavinin ardından hayatına kaldığı yerden düzgün bir şekilde devam eden Celal Solak, çevresindekiler tarafından örnek bir kişi olarak gösterilmeye başlandı. Herkes tarafından sevilen ve verilen görevleri hakkıyla yerine getiren Celal Solak, askerlik görevini tamamladıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde işe yerleştirildi. Hayatında temiz bir sayfa açan genç, görücü usulüyle tanışıp anlaştığı Fatma Gınyal ile evlenme kararı aldılar. Büyüklerin onayından sonra düğün hazırlıklarına başlayan genç çifte yine en büyük desteği Başkan Güzelbey ve tedavi gördüğü merkez yetkilileri verdi. Düzenlenen düğün merasimiyle dünya evine giren genç çiftlerin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey kıyarken, eşi Derya Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Muhtar Akyol ile genç çiftin yakınları da bu anlamlı günde şahitlik ettiler. Genç çifte mutluluklar dileyen Başkan Güzelbey, düğünün hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, nikah cüzdanının eşi Derya Güzelbey'in genç çiftlere takdim etmesini istedi. Derya Güzelbey ise, yeni çiftlerin bir ömür boyu mutlu olmaları temennisinde bulunarak nikah cüzdanını çiftin ikisine birden uzattı. Nikahın ardından yeni çift dans ederek bol bol halay çektiler. Yakınlarının ve davetlilerinin yalnız bırakmadığı yeni çiftin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Reklam
Reklam

Çok mutlu bir güne tanıklık ettiklerini söyleyen Başkan Güzelbey, "Daha önceleri madde bağımlısı olan Celal Solak merkezimizde tedavisini başarıyla bitirerek bağımlılığından kurtuldu. Şuanda düzgün bir işi ve hayatı var. En önemlisi bugün nikahını kıyarak dünya evine girmesine vesile olduk. Umarız mesut olurlar. İnşallah Celal bu durumda olan gençlere de örnek olur" dedi.

Geçmişte yaptığı hataları düzeltmek ve hayatını düzene koymak için yıllar önce tedavi olmaya karar verdiğini belirten Damat Celal Solak, "Ben daha önceleri sokakta kalıyor ve madde kullanıyordum. Büyükşehir Belediyesi'nin gençlik merkezleri sayesinde hayatım değişti. Tedavi olarak alışkanlıklarımdan kurtuldum. Şuanda da evleniyorum. Çok mutluyum. Sokakta yaşayan arkadaşlarımın da tedavi olmalarını tavsiye ediyorum. Gerçekten insanın hayatı çok değişiyor. Daha önceleri toplum içine rahatça çıkamazken, şuanda istediğim gibi dolaşıyorum. Bir işim ve eşim oldu. Hayatımın en mutlu günlerinden bir tanesini yaşıyorum. Bizlere destek veren başta Asım Güzelbey'e ve merkez yetkililerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gelin Fatma Gınyal ise görücü usulüyle tanışıp birbirlerini sevdiklerini dile getirerek çok mutlu olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: