En çok akıllı telefonu kim sattı?

Akıllı telefon pazarına ilişkin ikinci çeyrek rakamları belli oldu.

İlk beş sırada yer alan isimler, toplam cihaz satış rakamları ve büyüme yüzdesine yazımızda değindik.

Şirketlerin yılın ikinci çeyreğine ilişkin rakamları açıklamasından sonra akıllı telefon pazarına ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İkinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %6 büyüyen pazar, ilk beş sıradaki isimlerin de değişmesine yol açtı.

Buna göre pazarın iki büyük oyuncusu Samsung ve Apple yerlerini korudu. Üçüncü sırada ise LG yer aldı. Asya pazarında yoğun ilgi gören isimlerden Huawei ve Alcatel’in dünya genelinde ilk beşteki konumunu kaybetti. Bu iki ismin yerine Lenovo dört, ZTE ise beşinci sırada konumlandı.

Reklam
Reklam

Toplamda 432.1 Milyon akıllı telefonun satıldığı 2013 ikinci çeyrekte, Samsung’un tek başına ulaştığı rakam ise 72.4 Milyon. Apple ise 31.2 Milyon adetlik rakama ulaşmayı başarmış. Geçen yılki aynı dönem için toplam akıllı telefon satışı 407.7 Milyon olarak gerçekleşmişti.

İlk beşin dışında gelen tüm üreticilerin toplam içersindeki payı da bu çeyrekte artış göstermiş durumda. (2012’de %42.2, 2013’te %44.8) Bu durumun ortaya çıkmasında Nokia’nın etkinliğinin önemli bir payının olduğunu söyleyebiliriz ancak Finlandiya merkezli üretici halen eski parlak günlerinden çok uzakta.

Android 4.3 Hakkında Bilmeniz Gerekenler Bu Yazıda