En çok şikayet cep telefonundan

ADANA (İHA) - Tüketicilerin en fazla satın aldıkları cep telefonlarından şikayetçi olduğu bildirildi.

Tüketiciler Birliği Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Yakup Kölay, yaptığı açıklamada, kendilerine başvuranların yüzde 70'ini cep telefonlarından şikayetçi olanların oluşturduğunu belirterek, "Cep telefonu şikayeti genelde teknik servisten doğan arızaları içeriyor. Bu yüzden tüketiciler 6 ay mağdur edilebiliyor" dedi.

Tüketicinin 30 işgünü doldurduğu zaman telefonunun yerine yeni bir telefon ya da telefonunun parasını geri alma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Kölay, ilgili firmanın teknik servisi arızayı giderdikten sonra aynı arıza 3 kez tekrarlarsa tüketicinin yine aynı haklara sahip olduğunu söyledi. Kölay, tüketicinin bu haklarını bilmediği için telefonunu teknik servisten alıp çöpe attığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Tüketicilerin kapıdan satışlarda da mağdur edildiğini belirten Kölay, tüketicilerin kapıdan satışlarda gıda ve dayanıklı tüketim mallarını 7 gün kullanma hakkı olduğunu ve hiçbir gerekçe göstermeden geri iade edebileceğini vurguladı.

Alınan herhangi bir üründe sorun çıkması durumunda 30 işgünü içerisinde yetkili firmaya başvurulması gerektiğine işaret eden Kölay, tüketicinin satın aldığı ürünün ayıplı mal olduğunu tespit ettirmesi durumunda iade edebileceğini veya yeni bir ürün alabileceğini söyledi.

Ayıplı ürünün yetkili firma tarafından arızasının giderilmemesi ya da geri alınmaması durumunda kendilerine başvuranlara sadece yol gösterdiklerini belirten Kölay, tüketicilerin ayrıca mağduriyetlerini kaymakamlıklarda bulunan Hakem Heyeti'ne bildirmelerini istedi.