En Çok Wesley Sneijder’in Transferi Konuşuldu

Futbolda 2012 - 2013 sezonunda 2. transfer dönemi bugün mesai saati bitimiyle sona erecek. Bu...

Futbolda 2012 - 2013 sezonunda 2. transfer dönemi bugün mesai saati bitimiyle sona erecek. Bu yıl futboldaki ara transfer dönemi oldukça hareketli günlere sahne oldu.

Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, 5 Ocak’ta resmen start alan transfer çalışmaları hakkında spor sayfalarında 3.000’den fazla transfer haberine yer verildiği saptanırken, en çok Hollandalı Wesley Sneijder’in Galatasaray’a transferinin haberlerde yer aldığı ortaya çıktı. Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergiyi kapsayan incelemede, sarı - kırmızılı takımın İnter’den kadrosuna kattığı ünlü orta saha oyuncusu Sneijder’in transferinin 2.971 haberde yer aldığı belirlendi.

Reklam
Reklam

Bir aya yakın süren ara transfer döneminde takımların kadrolarına kattığı isimler arasında dikkat çeken diğer isimler ise; Galatasaray’ın santrafor mevkiine aldığı Didier Drogba 717 haber, Beşiktaş’ın forvet mevkii için renklerine kattığı Brezilyalı oyuncu Dentinho da 495 haber ile transferde en çok konuşulan futbolcuların başında yer aldılar.

TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEYEN FUTBOLCULAR ARASINDA BELHANDA ZİRVEDE

Yapılan ara transfer haberlerinin incelediği araştırmada, yazılı basında takımların gündemine giren ancak çeşitli sebeplerle transferi gerçekleşmeyen oyuncular arasında Fenerbahçe’nin orta sahaya güç katmak için almak istediği Faslı futbolcu Younes Belhanda 1.206 haberle başta yer aldığı belirlendi.

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın orta sahaya almayı düşündüğü Alman kulübü Wolfsburg’ta oynayan Diego 826 haberle ikinci olurken, yine Galatasaray’ın sol bek mevkii için düşündüğü Fluminense de top koşturan Brezilyalı Carlinhos’un ise 390 haberle üçüncü sırada yer aldığı tespit edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: