En Değerli Madalyalar Sahiplerine Verildi

Çankaya Kaymakamlığı’nın 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümü nedeniyle düzenlediği ‘Devlet Övünç...

Çankaya Kaymakamlığı’nın 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümü nedeniyle düzenlediği ‘Devlet Övünç Madalyası’ töreni, Nevzat Ayaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunmasında büyük sorumluluk ve fedakarlık göstererek malul kalan ve şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yakınlarına Devlet Övünç Madalyası’nın verildiği törene Çankaya Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe, Garnizon Komutanlığı yetkilileri, gaziler ile gazi ve şehit yakınları katıldı. Tören öncesi Aysel Yücetürk Lisesi öğrencileri Çanakkale Oratoryo’sunu seslendirirken, öğrencilerin ‘Çanakkale Türküsü’ ve ‘Eledim Eledim Asker Eyledim’ türküsünde ise salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

Reklam
Reklam

Çankaya ilçesindeki töreni burada yaparak bütün kamuya, devlet organlarına ve tüm vatandaşlara bir mesaj verdiklerini ifade eden Kaymakam Yıldırım, “Ben sizlerle böyle bir törende bir araya gelmekten büyük gurur ve onur duyuyorum. Şehitlerimiz, gazilerimiz bizim her zaman başımızın üzerindedir. Bugün vatan için canını ortaya koyan kahramanlarımızın ve ailelerinin gurur günüdür. Sizler gururu ve hüznü birlikte yaşıyorsunuz, emin olun ki, bizler sizin acınızı yüreğimizde hissediyoruz. Bu duygularla bir kez daha ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Hizmet Övünç Madalyası’nı alan şehit yakınları ve gaziler onurlu duruşlarını sergilerken, çocuklar babalarının bıraktığı mirası sonuna kadar gururla taşıyacaklarını dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: