En düşük işçi maaşı belli oldu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında bin 280 işçi adına yapılan toplu iş sözleşmesiyle işçilere yüzde 16 oranında zam yapıldı.

En düşük maaş 2 bin 869 TL iken, yapılan zam ile evli 2 çocuklu en düşük işçi maaşı, aile yardımıyla 3 bin 400 TL'ye yükseldi. Diğer sosyal haklar hariç ayrıca işçilere yılda 4 maaş da ikramiye ödeniyor.

Mersin'in merkez BDP'li Akdeniz İlçe Belediyesi'nin DİSK Genel-İş Sendikası ile imzaladığı toplu iş sözleşmesiyle, en düşük işçi maaşı 2 bin 995 liraya yükseldi. Sosyal haklarda da önemli yüzde 100'e varan artışlar oldu.

Başkanı bağımsız olan Adana Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri de sonuçlandı. En düşük işçi maaşı 2 bin 500 TL oldu. 2014'ün mart ayında başlayarak 2 yıllık süreyi kapsayan toplu iş sözleşmesi bin 103 işçiyi ilgilendiriyor. Belediye işçilerine yılda 4 ikramiye de ödeniyor.

Reklam
Reklam

Adana'nın merkez CHP'li Çukurova İlçe Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Adana Şubesi arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri de anlaşmayla sonuçlandı. İşçilerin maaşına net 500'er lira zam yapılınca 128 işçinin en düşük maaşı 2 bin 900 lira oldu. Adana'nın merkez Ak Partili Seyhan İlçesi'nde de imzalanan toplu sözleşmeyle birlikte en düşük işçi maaşı 2 bin 800 liraya yükseldi.

İŞÇİLER ÇOK MUTLU

Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker, toplu iş sözleşme görüşmelerinin iyi bir ortamda geçtiğini belirterek "Karşılıklı anlayış ve hoşgörü içinde geçen görüşmeler 4 oturumda olumlu sonuçlandı. Gönül isterdi ki daha fazla zam alabilelim. Ancak belediyenin imkanlarını da düşünmek gerekiyor. Yine de çok iyi bir sözleşmeye imza attığımızı söyleyebilirim" dedi.