En Fazla 2'nci Ihracat Kocaeli'den-Şubat Ayındaki Performansını Bir Önceki Aya Göre Yüzde 7artıran Kocaeli, Ihracat Yapan Iller Arasında 2'nci Sıradakiyerini Korudu

Kocaeli, şubat ayındaki ihracat performansını bir önceki aya göre yüzde 7 artırarak, ihracat yapan iller arasında 2'nci sıradaki yerini korudu.

Kocaeli, şubat ayındaki ihracat performansını bir önceki aya göre yüzde 7 artırarak, ihracat yapan iller arasında 2'nci sıradaki yerini korudu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, şubat ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 2'nci sırada yer alan Kocaeli, 1 milyar 165 milyon 949 bin dolar ihracat yaptı.

Kocaeli, şubat ayındaki performansıyla ülke genelindeki ihracatın yüzde 10'unu karşıladı.

Kocaeli'nin ihracat yaptığı 131 ülke arasında ilk sırayı Mısır, Singapur, Birleşik Krallık aldı. Mısır'a 203 milyon 176 bin dolar, Singapur'a 82 milyon 517 bin dolar, Birleşik Krallık'a ise 81 milyon 636 bin dolar ihracat yapıldı.

Reklam
Reklam

Bir önceki yılın şubat ayında Kocaeli'den Malta'ya yapılan ihracat 151 bin dolar iken, geçen ay bu rakam 40 milyon 210 bin dolara yükseldi; geçen yılın aynı döneminde ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan 80 milyon 383 bin dolarlık ihracat, bu dönemde 5 milyon 34 bin dolara geriledi.

Muhabir: İbrahim Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: