En güvenli İzmir Kuş Cenneti

İZMİR (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuş gribi vakaları ve ölüm olaylarının ardından İzmir Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri il genelindeki önlemlerini artırdı.
Göçmen kuşların uğrak yeri olan İzmir Kuş Cenneti'nde de kontrolleri sıklaştıran müdürlüğe bağlı ekipler, araç giriş ve çıkışlarını sürekli kontrol ediyor. Yabancı araçların girişlerine izin verilmezken, girişine izin verilen araçlar dezenfekte işlemine tabi tutuluyor. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri bölgeyi sürekli gözlem altında tutarken, numuneler alınarak gerekli incelemeler sürekli olarak yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda Manyas'ta yaşanan vakanın ardından ziyaretçi sayısında yarıya yakın düşüş olduğunu da belirten müdürlük yetkilileri, bugüne kadar yapılan kontrollerde kuşkulu bir duruma dahi rastlanmadığını söylediler. Sıkı kontrol nedeniyle yaşanabilecek en küçük olumsuzluk durumunda derhal haberdar olunacağı belirtilirken, bu sıkı kontrol sayesinde olası hastalıkların da çok erken dönemlerde önüne geçilebileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Daha önce alana yerleştirilen kameralarla kuş cennetinin bulunduğu Homa Dalyanı'nın gece gündüz gözlendiği ve dışarıdan bölgeye girebilecek avcı veya kaçak girişlerinin de böylelikle önüne geçildiği belirtildi. Kuş cennetinin ana girişi kapısına ise araçların tekerleklerini dezenfekte etmek üzere bir içi dezenfekte için kullanılan su dolu hendek oluşturulacak. Böylelikle bölgeye giren ve çıkan araçların lastikleri girişte ve çıkışta otomatik olarak dezenfekte edilmiş olacak.