En ilginç protestolar

Soyunandan ayakkabı fırlatana, bayrak yıkayandan süt sağana kadar en ilginç protestolar...


Başkan Alberto Fujimori'nin 2000 yılında seçim kampanyalarını protesto etmek isteyen Perulular, toplanıp Peru bayrağını yıkadılar. Perulular bu eylemle ülkeyi Fujimori’nin pis politikalarından arındırabileceklerini düşündüler.


Hindistan kökenli Hard-Liners isimli topluluk, Yeni Delhi’de bir yolu kapattı. Sevgililer Günü aleyhine sloganlar atan göstericiler, sevgililer gününde buluşan çiftleri dövmekle tehdit ettiler.

Reklam
Reklam

İngiltere’de süper kahraman kostümleri giymiş birkaç boşanmış adam, Aile Mahkemeleri’nin babaların aleyhine verdiği karaları evlerinin çatılarına çıkarak protesto etti. Kendilerine ‘Adalet Babaları’ ismini koyan gruptan bir baba, bir yargıcı ‘oğlunu üç yıl görmeme’ kararı için sertçe eleştirdi.


East Shore Middle School’da sekizinci sınıf öğrencisi olan Patrick Abbazia, derslere vücudu koli bandıyla sarılmış olarak katıldı. Bunu yapmaktaki amacı ise okulun ‘dokunmama’ prensibini eleştirmekti. Okul yönetmeliği bu prensiple, daha sağlıklı bir eğitim alanı için öğrencilerin birbirine fiziksel temasta bulunmasını yasaklamıştı.


Iraklı muhabir Muntadhar al-Zaidi, George Bush’a fırlattığı ayakkabıyla uluslararası bir kahramana dönüştü. Muhabir eylemini yaparken ‘Bu geride kalan dul kadınlar ve öksüz çocuklar için!’ diye bağırmıştı. Eylemci dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı.


Virginia’da yaşayan 19 yaşındaki genç kız bilimsel araştırmalar için hayvanların kesilip biçilmelerini ismini değiştirerek protesto etti. Ailesi ve arkadaşları onu hâlâ Jennifer olarak çağırsalar da, onun yeni ismi bir internet sitesi adresi olan ‘dissection.com’.

Reklam
Reklam

Hayvan haklarını savunmak için çıplak kadınlarla eylem yapan örgüt olan PETA’yı başka bir grup protesto etti. ‘Kadınlar Daha İyisine Layık’ örgütü, PETA’nın savunmasız ve basit düşünen kadınları istismar ettiğini öne sürdü.


25 yaşındaki Güney Mısırlı bir işçi, anne ve babasının uygun gördüğü kadınla evlenmemek için penisini kesti. Mısırlı genç başka bir kadına aşıktı ama ebeveynleri bunu bir türlü kabullenmeyip kendi seçtikleri kadınla evlenmesi konusunda baskılarını sürdürdüler.


Alice Newstead vücudunu tamamen gümüş rengine boyayıp, mümkün olduğunca köpek balığı gibi gözükmeye çalıştı. Sonrasında kendini Paris’te bir mağazanın tavanına kancayla astı. Bunları yapmaktaki amacı ise türleri yok olmaya yüz tutan köpekbalıklarının avlanmasını protesto etmekti. Uluslararası Hayvan Hakları Derneği’nin açıklamalarına göre, her yıl 100 milyon kadar köpekbalığı spor ya da ticaret için avlanıyor.


Brüksel’deki çiftçiler düşen süt fiyatlarını protesto ederek, olay yerindeki polislerin üstüne ineklerin memelerinden süt fışkırttılar. 2 bin 500’den fazla Avrupalı, kızgın çiftçi bu eylemde bir araya gelip tekerlek de yaktı. Ama bu protesto tehlikeli olmaktan ziyade eğlenceliydi.

Reklam
Reklam

İlk olarak "Ukrayna genelev değildir" eylemleriyle Türkiye'yi protesto ettiklerinde duymuştuk FEMEN grubunu. Protestolarını soyunarak yapan bu grup artık soyunmak için bahane ararcasına her şeyi protesto eder oldular.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/yasam/ukrayna-da-femen-protestolari-femen-olimpiyata-da-karsi/4688/138005/sayfa/1/)