En iyi ihtimal, yatay piyasa

Herkese Selam

Piyasa kabaca 43000-45000 diyebileceğimiz aralıkta yatay hareketine devam ediyor.

Son yazımda bahsini ettiğim üç büyük bankada patinaja devam ediyorlar.

Piyasayı dinlediğim kadarıyla, Merkez Bankası başkanıyla ilgili belirsizlik sona erdiğinde herşey güllük gülüstanlık olucak.

Bu kanaatin, hakim medyanın bilinçleri örtme numaralarından biri olduğunu anlamanızı istiyorum.

Merkez Bankamızın hali hazırda, vekaletende olsa bir başkanı var ve kurulları görevlerine devam ediyorlar.

Reklam
Reklam

Siz isterseniz naçiz yazarı, isterseniz Alan Greenspan'i bu bankaya başkan yapın, kısa vadedede değişen ne olabilir. Hangi makro veya mikro ekonomik veriyi etkileyebilirsiniz.

10-15 yıl deneyimli üç başkan yardımcısının adeta kariyerlerini yakarak neden istifa ettiklerini oturup iki dakika düşündünüzmü? Bunu niye kimse konuşmuyor?

Hayal dünyasında yaşamak yerine, elle tutulur gözle görülür verilere itibar edin.

A.B.D-İran cephesinde çok önemli gelişmelerin arifesinde olduğumuz söyleniyor yurtdışı basından okuduğum kadarıyla. Büyük gürültü kopacağına dair raporlar yayınlanıyor. Bir iki yazar hariç bunu zikreden olmadı basınımızda.

Hergünü bir bilmeyin. Sadece hisse senedi alıp satıyorsanız, düşen piyasa ve yatay piyasa arasında ne fark olabilir sizin için. Yükselmiyorsa, para kazanamıyorsunuz demektir ve düşme riskinide omuzlarınızda taşıyorsunuzdur aynı zamanda.

VOB piyasasında işlem yapmıyorsanız ve birkaç kısa pozisyonunuzda yoksa, yatay piyasada yükselmeyen bir ortamda beklemekle ne elde ediceksiniz. Daha fazla uzatmadan sadede geleyim.

Reklam
Reklam

Kağıt değilde, endeks bazında konuşmam isteniyor. Konuşayım o zaman.

45400 SEVİYESİNİN ÜSTÜNDE GÜNLÜK İKİ ADET KAPANIŞ OLMADIĞI MÜDDETÇE, PİYASANIN EN İYİ İHTİMALLE YATAY GİDECEĞİNİ, AKSİ TAKDİRDE DOLAR BAZINDA 2.67 SEVİYESİNE KADAR BİR GERİ ÇEKİLMENİN İHTİMAL DAHİLİNDE OLDUĞUNU BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİM. (Kur = 1.3385)

23/03/2006 13.15

kayhantezcan@mynet.com