En kaprisli hayvan kediymiş

‘Nankör’ olarak adı çıkan kedilerin hayvanlar içinde en kaprisli hayvan olduğu ortaya çıktı. Uzun yıllardır...

‘Nankör’ olarak adı çıkan kedilerin hayvanlar içinde en kaprisli hayvan olduğu ortaya çıktı.

Uzun yıllardır veteriner hekimlik yapan Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kedilerin hareketlerini incelediğini, bu hayvanların insana benzer kaprisler yaptığını belirtti. Yıldız, kedilerin ara sıra sebepli ya da sebepsiz kapris yaptığını, bunun biraz dikkatle rahatlıkla gözlemlenebileceğini ifade etti. Evcil hayvanlar arasında kedi davranışlarının farklı olduğunu vurgulayan Yıldız, şu bilgileri verdi: “Kedi, kendisini canı istediğinde sevdirir, istemediğinde sevdirmez. Bazen evden kaçar ve günler sonra gelir. Hele hele kötü davrandığınız taktirde sizin yüzünüze bakmaz, ilgilenmez. Yanından geçerken de patileriyle vurmaya, tırmalamaya çalışır. Ne yapsanız ne etseniz kendi istemediği sürece ona yaklaşamazsınız."

Reklam
Reklam

KEDİLER KÜSERMİŞ
Yıldız, kedilerin ayrıca küsme huyunun da olduğunu da gözlemlediğini dile getirdi. Kedilerin sahibinin davranışına göre tutum sergilediğini ifade eden Yıldız, gözlemlerini şöyle anlattı: “Kediye kötü davranır bir kez vursanız bile uzun süre yanınıza yaklaşmaz ve size küser, kaçar. En sevdiği yiyeceği daha verseniz yaklaşmaz. Ancak köpekler öyle değildir. Kötü davranılsa bile köpek daha sonra hiçbir şey olmamış gibi sahibine itaat eder. Ancak kedinin davranışı tümüyle farklıdır. Aynı zamanda küsme huyu da vardır. Küskünlüğünü de ancak canı istediğinde kendi bitirir. Ancak ona çok iyi davranır, zamanında ihtiyaçlarıyla ilgilenirseniz karşılık da verir. Örneğin yakaladığı bir fareyi yemek yerine getirip sizin görebileceğiniz bir yere koyar. Ona göre bu kendisine güzel davranılması sebebiyle sahibine bir hediyesidir. Çok sevdiği bir avı sevgi gördüğü için yemez sahibine getirir. Kötü davranıldığı taktirde ise küser, kaçar, evi terk eder."

Evinde kedi besleyen veteriner hekim Selin Coştur da kedisinin zaman zaman kaprisli davrandığını ve küstüğünü belirterek şöyle konuştu: “Kedim bir kez evden kaçtı ve 10 gün sonra geldi. Sebebini düşünmeye başladım. Zaman zaman onu çalıştığım kliniğe götürüyordum. Orada bir köpek vardı, onla ilgilenmeme kızdı ve küsüp gitti diye düşünüyorum. Gitmesi için başka bir sebep yoktu. Bazen de sebepsiz yere kapris yaparak kendisini sevdirmezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz