En kötü CEO Steve Ballmer!

Microsoft CEO’su Steve Ballmer, 2000 yılından beri yönetim kurulu başkanı.

Şirketteki geçmişi ise 1986 yılına kadar uzanıyor. 2009 yılında Bill Gates’in yerine geçen Ballmer aradan geçen süreçte hayal kırıklığı olarak nitelenebilecek bir çok işe de imza atan isim konumunda.

Apple’ın iPod, iPhone, iPad ile başarıdan başarıya koştuğu süreçte şirketinin çağın gerisinde kalmasındaki en büyük etken olarak gösterilen Ballmer, Forbes tarafından en kötü CEO seçildi. Ballmer’ın belki de en büyük başarısı (!) Yahoo’yu 45 Milyar Dolar’lık teklife rağmen elde edememiş olmasıydı.

Kariyerinde Zune, Windows Mobile 6.5, Windows 7 Slate PC gibi başarısızlıkla sonuçlanmış işler bulunan Ballmer, şimdilerde Windows Phone projesini Nokia ile yapılan işbirliği çerçevesinde başarıya taşımaya çalışıyor. Hem Nokia’nın hem de Windows Phone’un durumu ise malum…

Reklam
Reklam

Windows 8 ile geleneksel bilgisayarlarda ve tabletlerde etkin olmaya çalışacak olan Microsoft’un iPad’in pazar payını ne kadar çalabileceğini şimdiden kestirmek güç ancak kesin olan şu ki Windows 8 ve hatta Windows Phone 8 cephesinde yaşanacak olası bir başarısızlık hazin bir sonun bahanesi olabilir.

[

**Gençlerin Yüzde 84’ü Her Gün Sosyal Ağlarda Vakit Geçiriyor

**](http://www.scroll.com.tr/79020/genclerin-yuzde-84u-her-gun-sosyal-aglarda-vakit-geciriyor/)