En Kültürlü Hırsız

Çorlu’da sabah saatlerinde meydana gelen hırsızlık “bu kadarına da pes” dedirtti. Dağıtım şirketi tarafından gazete...

Çorlu’da sabah saatlerinde meydana gelen hırsızlık “bu kadarına da pes” dedirtti. Dağıtım şirketi tarafından gazete satan bayiinin kapısının önüne konan paketli günlük gazeteleri çalan bir kişi güvenlik kameralarına yansıdı. Aynı gün içerinde yaklaşık 10 gazete bayisinin kapısındaki gazeteleri alan şüpheli polis tarafından her yerde aranıyor.

Çorlu’da meydana gelen hırsızlık hem gazete bayilerinde hem de poliste şaşkınlık yarattı. Dağıtım şirketleri tarafından gazete bayileri önüne konan gazeteleri çalan bir şüpheli güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Sabah işyerini açmaya gelen gazete bayileri ise neye uğradıklarını şaşırarak soluğu emniyette aldı.

Reklam
Reklam

Çorlu’da önceki sabah saatlerinde Reşadiye Mahallesi Mandıracı Caddesi üzerindeki işyerini açmaya gelen Tamer Kuruyemiş sahibi Tamer Yıkar, işyerine geldiğinde kapıda gazetelerin olmadığını fark etti. İlk önce dağıtım şirketini arayan ve “gazeteler gelmemiş” diyen Yıkar, şirketten “dağıtım yapıldı” cevabını alınca şaşkınlık yaşadı. İşyerinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Yıkar, işyeri önüne bırakılan paketlenmiş haldeki gazetelerin birisi tarafından çalındığını belirledi.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre sabah saat 05.30’da çöplerden hurda toplayan bir şahıs köşeye gelerek gazete bayisinin önündeki gazeteleri gözüne kestiriyor. Sağı solu kontrol eden ve bir ara alıp almama konusunda tereddütte bulunan şüpheli, gazete bayisinin önündeki balya halindeki iki gazete paketini alarak hurda topladığı el arabasına koyuyor. Gazeteleri el arabasına koymasının ardından çuval ile kapatarak olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

İşyeri önündeki yaklaşık 500 gazetenin çalındığını belirleyen işyeri sahibi Yıkar, kamera kayıtlarını izlemesinin ardından 155 Polis İmdat’ı arayarak hırsızlık ihbarında bulundu. Olayın yaşandığı gazete bayisine gelen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Çorlu`da aynı gün içerisinde yaklaşık 10 gazete bayisinin kapısından gazetelerin çalındığı tespit edildi. Yaşanan gazete hırsızlığı ile ilgili olarak polis ekipleri tarafından çok yönlü soruşturma başlatılırken şüpheli şahsı her yerde aramaya başladı.

Reklam
Reklam

Sabah işyerini açmaya geldiğinde gazetelerin olmadığını fark ettiğini söyleyen Tamer Kuruyemiş sahibi Tamer Yıkar ise, “İşyerime geldim, gazeteler yoktu. Dağıtım şirketini aradım gazetelerin dağıtıldığını söylediler. Bende güvenlik kamerası kayıtlarını inceledim ve bir şahıs tarafından gazetelerin kapımın önünden çalındığını gördüm. 5 yıldır gazete bayiliği yapıyorum ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istedim. İşyerime gelen polisler kayıtları incelediler ve şüpheliyi belirlediler. O gün gazete satamadım, yaklaşık 200 TL’lik gazete vardı. Hem ben hem de müşterilerim mağdur oldu” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: