En romantik 5 balayı şehri

Bu yaz evlenecekler için en güzel balayı destinasyonlarını derledik. İşte en romantik 5 balayı şehri...

Düğün hazırlıklarınız tamam... Peki, balayı için destinasyon seçtiniz mi? Balayını yurt dışında geçirmek isteyen çiftler için en güzel tatil adreslerini derledik. Paris'ten Santorini'ye kadar en romantik şehirler bu listede. Balayı planlarınızı yapmadan önce listeye göz atmayı unutmayın! İşte en romantik 5 balayı şehri...

Paris
Romantizm denildiğinde Paris bir klişe gibi gelebilir ama aşıklar şehri Paris'e lüks bir seyahat yapmak fikri kimin hoşuna gitmez ki! Dünyanın en yüksek yapılarından biri olan Eiffel Kulesi'nin zirvesine ruh ikizinizle çıkmak müthiş bir anı olacaktır. Zirvede bulunan 3. katta müstakbel eşinizle bir kadeh şampanya eşliğinde mutluluğunuza kadeh kaldırmak hoş olabilir. Rodin Müzesi, Louvre Müzesi ve Pompidou sanatsever çitfler için Paris'te gezilip görülmesi gereken önemli noktalardan. Alışveriş tutkunuysanız Lafayette'i, St Honore Caddesi'ni ya da vintage'dan hoşlanıyorsanız bit pazarlarını gezebilirsiniz. Aşıklar için Seinne Nehri'nin sol yakası kafeleri, özel galerileri ve butikleriyle bir çok cazibe noktasını içerir. Paris'te şehre yakışır şık bir balayı yaşamak istiyorsanız, kentin en eski saray otellerinden biri olan Le Meurice'i tercih etmeniz çok doğru bir seçim olacaktır.

Santorini
Volkanik bir Yunan Adası olan Santorini, sönmüş bir volkan üzerinde yükselen rengarenk kayalıklarıyla balayı için dünyaca tercih edilen bir başka çekim merkezi olmuş durumda. Romantizmin doruklarda yaşandığı bir kaçış adası olan Santorini, kubbelerle tamamlanmış, mavi-beyaz renkli kübik yapıları ile Yunan tarzını masalsı bir biçimde yansıtıyor. Bembeyaz dekorasyonuyla romantik stilini yaratmış Illiovasilema gibi oteller balayı tercihlerinde konseptleriyle adadaki benzerlerine fark yaratıyor. Oteldeki bir çok odanın kendine özel terası bulunuyor. Bir yanınızda Ege Denizi, ay ışığı eşliğinde yiyeceğiniz akşam yemekleri sakin ama çok keyifli olacak.

Capri
Eğer İtalyan kültürünü seviyor ve burada özel bir balayı tatili geçirmeyi arzuluyorsanız, ülkenin en gösterişli tatil beldesi Capri Adası'nı tercih edin. Napoli'ye uçup Amalfi Kıyısı'ndan deniz otobüsü veya feribotla ya da en iyisi tekne kiralayarak adaya ulaşabilirsiniz.Capri Adası'nda geçirilen balayları, Capri şehir merkezinde geçirilen uzun öğle yemekleri, tenha koyları ve gizemli mağaraları gezip sonrasında 5 yıldızlı otelinizde kendinizi şırmartarak geçer. Capri'deki en iyi otelleri sayarsak listenin başında her ikisi de dramatik lokasyonları ve eski tarzda ki ihtişamları ile Hotel Capri ve J.K Place Capri gelmektedir.

New York
Empire State Binasının tepesinden New York metrosunun tünellerine bu şehir insanı her daim kendine çekiyor. 5. Cadde, Central Park ve Guggenheim'daki bilindik New York atmosferinden Meatpacking Bölgesi ve Brooklyn'de bulunan Williamsburg gib idaha yeni moda mahalleleri gezerek, Büyük Elma olarak tanımlanan bu hareketli şehrin hızla ve çoşkuyla atan kocaman bir kalbi olduğunu görebilirsiniz. New York'un lüks otel seçenekleri şaşırtıcıdır.Eski tarz takılmak isterseniz, Marilyn Monroe ve Beatles'in sık sık kaldıkları The Plaza'yı tercihed ebilirsiniz. Daha güncel takılmayı arzuluyorsanız yeni açılan mekanlardan biri olan Viceroy New York sizin için doğru bir seçim olacaktır. Eğer çift merkezli bir balayı yapmayı planlıyorsanız, New York'tan Bermuda ya da Karayipler'e geçmeniz çok rahat ve unutulmaz harika bir balayı yaşamanızı sağlayabilir.

Maldivler
Sadece deniz uçaklarıyla ulaşabileceğiniz ulta lüks ada tesisleriyle Maldivler, balayı tatili için dünya üzerindeki en müthiş destinasyonlardan biridir. Denizin üzerine kurulu özel villalar, denizin altındaki lüks restoranlar, dünyanın en iyi spa'larının bulunduğu destinasyon, Robinson Crusoe'daki Soneva Fushi gibi sizi gerçek dünyadan koparıp bambaşka bir gerçekliğe taşıyacak otelleri barındırıyor. En alt kategoride yer alan odalarında bile yüzme havuzu ve güverte standart olarak bulunan otel balayı çiftleri için tasarlanmış bir rüya gibi. Özel tasarlanmış bir yatta ya da geleneksel Maldiv Dhoni'sinde bir gece geçirmek veya su altı spa'sında bakım yaptırmayı unutmayın. Eğer dalış yapmayı tercih ederseniz dünyanın sualtı cennetini keşfedeceğinizden emin olabilirsiniz.

Kaynak: Skyscanner.com