"En ucuz iki kelimeden biri gensoru"

İzmir (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de en ucuz iki kelimeden birinin gensoru, birinin de istifa olduğunu belirterek, "Sadece Meclisi çalıştırmama uğruna gensoru vermek, ihanettir. Millete, milletvekillerinin aldıkları oya saygısızlıktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda partililere hitap etti.

Türkiye'nin mutluluğu, geleceği için çaba harcadıklarını, bu hedef için koşturduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin siyasi, ekonomik istikrarı, demokrasiye olan inancını kaybetmemesi lazım. Falanca bakan için gensoru vermeye hazırlanıyorlar, istifasını istiyorlar. Şu anda Türk siyasetinde, TBMM'de en ucuz iki kelimeden biri gensoru, biri de istifadır. O kadar konuştular, zaman kaybetmekten başka anlamı kalmadı. Kelimeler değerlerini, içeriğini kaybetmemeli. Bu kelimeler öyle kullanılmalı ki, ağırlığı olsun. Yoksa hiç bir şey ifade etmezler. Sadece Meclisi çalıştırmama uğruna gensoru vermek, ihanettir. Millete, milletvekillerinin aldıkları oya saygısızlıktır. 354 milletvekiliyle AK Parti grubu neler yaptı?

Bunlarla vakit kaybetmeden, milletle birlikte yürüyoruz. Beyaza, siyah diyecek kadar kötü olan bir anlayış var. Burada zaman kazanmak, iş üretmemek gayreti içindeler."

Erdoğan, seçim tartışmalarına değinerek, "Baktılar erken seçim tutmadı, yeni oyuncak lazımdı. Bu defa başladılar Cumhurbaşkanlığı seçimini konuştular.

Şimdi iş öyle noktaya getirildi. Bu millet, siyaset, demokrasi adına üzülüyoruz.

Reklam
Reklam

Senin adayın varsa, çık adayını açıkla. Bizim adayımıza niye karışıyorsun? Kaç kere söylediysek anlamadılar. Çünkü anlama özürlüler. Anlamıyorlar. Dedik ki, nisana kadar AK Parti'den isim duymayacaksınız. Onlar yine bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. Duyamayacaklar" diye konuştu.

AK Partinin, ayrımcılığın, ırkçılığın adresi olmadığını, gelecek için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, "AK Parti milliyetçiliğin partisidir.

Milliyetçilik; ırkçılık, ayrımcılık değildir. 73 milyonu bir bütün gören anlayıştır. Biz, vatandaşlara hizmet için yola çıktık" dedi.